Ahistajatest tüdinenud prantslanna postitas liputaja pildi Facebooki

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metroo. Pilt on illustreeriv.
Metroo. Pilt on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Pariisitar Camille Regnier on 21aastane näitleja, kes liigub tihti ühistranspordiga ja on kohtunud seetõttu paljude ahistavate meestega. Nädala alguses sai ta šoki, kui üks mees rongis end tema nähes rahuldama hakkas. Naine otsustas, et seekord ta asja niisama ei jäta.

Regnier tegi liputajast pilti ja postitas selle Facebooki. Pilt levis väga kiiresti edasi ja naine hakkas saama kirju teistelt naistelt, kes jagasid temaga samalaadseid kogemusi, kirjutab BuzzFeed France.

Pildi juurde kirjutas naine, et mees masturbeeris ja jõllitas teda. Alles eelmisel päeval ahistas Regnieri metroos mingi teine mees, kellel naine sai kaelast kinni ja lükkas ta endast eemale. «Ja täna!!! Ma vaatasin oma telefonis videot ja kui tõstsin pea, nägin teda masturbeerimas,» kirjutas kohkunud naine. «Ma rääkisin temaga, ta ei öelnud midagi ja jooksis minema.»

Tõenäoliselt arvestades seda, kui tihti süüdistatakse ahistamisjuhtudes ohvrit, lisas naine, et esimesel päeval kandis ta teksapükse ja saapaid, teisel päeval maani seelikut. «Ma ei vaata neile kunagi otsa,» lisas ta. «Mis teil *** viga on? Kuhu jääb austus? Kas seepärast, et ma olen naine, pean iga päev taluma teie õelat perverssust? Ma olen väsinud selles linnas elamisest.»

Naine oli enda sõnul nii suures šokis, et ei suutnud oma silmi uskuda. Politseinikud võtsid temaga Facebooki vahendusel ühendust, kuid pilt võeti peagi maha, sest see on väga paljastav. Järgmiseks päevaks tehti mehe isik juba kindlaks, kuid Regnier sai politseinike käest noomida, et pildi Facebooki postitas. 

«Ma olen nii vihane ja väsinud sellest, mis toimub,» kommenteeris Regnier. «Kui ma peaksin kaebuse esitama iga kord, kui midagi sellist juhtub, siis peaksin eluaeg polisteiga rääkima.»

Liputamine on Prantsusmaal seksuaalkuritegu. Aprillis avaldati Prantsusmaal uuring, millest selgus, et 100 protsenti ühistranspordiga liiklejatest on pealt näinud või ise kogenud soolist ahistamist või seksuaalvägivalda vähemalt ühe korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles