Moeblogi: mugavus ja praktilisus on valikute küsimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga päev ja igal sammul teeme me valikuid. Alustades kõige elementaarsematest asjadest nagu näiteks, mida me hommikul selga paneme? Kas käsi haarab pükste järele, milles on mõnus ja mugav või seeliku, milles peame ikkagi mõtlema, kuidas me istume, astume ja oleme? Kas mõtleme mugavusele või sellele, milles me head välja näeme, mis meid kaunimaks ja  kenamaks muudab, ühtlasi peites pisivead ja luues illusiooni paremast inimesest?

Häbi tunnistada, aga mina olen üks neist, kes valib mugavuse, kirjutab Terje Telling osta.ee moeblogis. No tõesti ei jõua päev läbi kontsadel tippida, kuigi mis seal salata, ilus on kontsadel naisi vaadata küll. Rüht läheb sirgemaks ja tubli annus naiselikkust tuleb nagu võluväel juurde. Õigesti valitud seelik ja kleit teevad sama töö. Isegi kui tuleb tahtmine mõnel hommikul kleit selga tõmmata, siis olematu suvi nullib kõik. Selge on see, et külmetamine pole minule. Pigem lükkan kleidikandmise kaugesse tulevikku, tõmban jalga teksad, selga mõnusa kudumi ning varba otsa sissetöötatud valged Air Maxid. Kui vaja tõmban mütsigi silmini – peaasi, et soe oleks. Ka UGG-saapaid (mis muuseas paljude toodete pingereas on saanud koledamate jalanõude tiitli) pole ma talvekorterisse viinud, sest vihmavabadel, siiski külmadel õhtutel, on hea need jalga lükata. Kas või õhtusel ajal koduterrassil täiskuud ja tähti suleteki all imetledes ning piparmündi teed rüübates. Selleks puhuks on nad asendamatud, olgu kui koledad tahes.

Selle tarvis, kui tuleb piltlikult öeldes pussnuge taevast alla, olen plaaninud juba pikemat aega endale kummikuid hankida. Seoses hiljutise mitmepäevase üritusega maal, kuhu oli planeeritud palju välitegevust (ilmateade lubas sademeid, nagu ikka), tegin Tallinnas asuvatele jalatsipoodidele tiiru peale, eesmärgiks leida vettpidavad jalanõud. Selle kohta, et meie riik peaks olema tunnistatud riiklikes dokumentides kummikumaaks, on vihmajalatsite pakkumiste valik küllaltki ahtake. Pärast pikka tiirutamist midagi leidsin, küll sellised kederluuni ulatuvad, aga siiski kummikud. Pean ütlema, et valik täiesti õigustas end. Jalad olid kummikutes soojad ja kuivad.

Need valikud on tegelikult väikesed, aga mitte sugugi vähetähtsad. Kuid valikuid teeme iga päev ka teistes eluvaldkondades. Näiteks mõtle selle peale, et sinu võimuses on valida, kuidas sa mingile situatsioonile või ärritajale reageerid – vihastad või ei vihasta? Kas valid olla õnnelik või õnnetu?… Teadvusta, et kõik on sinu enda kätes ja võimuses. Elada oma elu just nii õnnelikuks või õnnetuks nagu parasjagu soovid. Loodan, et kui oled teinud ekslikult väärad valikud ja su maailmas parasjagu sajab ning on oht, et sa võid saada läbimärjaks, et siis õige sõber koputab su uksele, ulatab sulle vihmavarju ja ühe paari sooje kummikuid.

Õigeid valikuid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles