Teadlased tõestasid, millised mehed tegelikult internetis naisi ahistavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Michael Kasumovic New South Walesi Ülikoolist Austraalias ja Jeffrey Kuznekoff Miami Ülikoolist Ameerika Ühendriikides avaldasid väljaandes Plos One uuringu, milles uuriti, kuidas mõjutab võrgumängudes kaotamine meeste suhtumist naistesse. 

Uurijad jälgisid, kuidas suhtusid mehed Halo 3 mängides teistesse mängijatesse, vahendab Telegraph. Nimetatud mängus tuleb virtuaalmaailmas teiste inimestega võidelda ja nendega saab ka suhelda. 

Uuringus jälgiti kokku 163 mängu ja arvesse võeti iga individuaalse mängija suhtelist oskust. 

Andmete analüüsiga tuli ilmsiks selge tõde: mehed, kes mängivad hästi, suhtuvad teistesse mängijatesse hästi olenemata nende soost. Nad teevad kaotajatele isegi komplimente. Need mehed aga, kes mängivad halvemini, kostitavad oma vastast eriti alandavate sõnumitega siis, kui nad kaotavad naisele. Kusjuures mehele kaotades vähemosavad mehed nii ei käitu.

Teisisõnu on kõige seksistlikumad need mehed, kes ei oska naistele kaotada. 

Kasumovic avaldas arvamust, et naiste vastu suunatud agressiivne ja vastik käitumine, mida võib kohata ka paljudes teistes võrgumängudes ja foorumites, on tingitud vigasest sotsiaalsest hierarhiast.

«Kuna mehed sõltuvad oma domineeriva sotsiaalse staatuse säilitamisel enamasti agressiivsusest,» selgitas teadlane, «võib madalama staatusega meeste suurenenud vaenulikkus naiste vastu olla katse paremini esinenud naiste staatust õõnestada, et enda sotsiaalset staatust säilitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles