Kaheksa pattu, milles on kõik lapsevanemad süüdi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapse kasvatamine on raske töö ja mitte ükski lapsevanem pole kogu aeg ideaalne. Täiesti normaalne on see, kui emadel-isadel on vahel halbu päevi ja selle pärast ei pea süümepiinu tundma.

Yourtango toob välja kaheksa pattu, milles on kõik lapsevanemad salaja süüdi:

1. Karjumine

Kõik lapsevanemad üritavad oma võsukeste peale mitte karjuda, aga alati ei pruugi see õnnestuda. Lapsed võivad lollitada ja käsklusi mitte kuulata ning siis on kerge oma enesevalitsust kaotada, kuigi pärast kahetsed oma käitumist.

2. Liiga palju televiisorit vaatamise lubamine

Lapsi paelub tehnoloogia ja nad võiksid vabalt veeta tunde kas teleka või arvuti taga. Kuid see ei ole nende arengule hea ja lapsevanemad tahavad, et nad kasutaksid võimalikult vähe nutiseadmeid. Vahel võib olla aga hetk, kus televiisor tundub parim variant lapse tegevuses hoidmiseks ning lapsel lubatakse seda vaadata liiga kaua.

3. Rämpstoidu söötmine

Lapsed võivad söögi osas olla pirtsakad ja vahel on kõige kergem osta neile toitu kiirsöögikohast. See on kiire ja odav variant, kuidas saada lapse kõht täis, kuigi tegelikult tead, et see pole üldse tervislik.

4. Magamisreeglitest ei peeta kinni

Kuigi lastel võib olla oma magamisase, siis neile meeldib ikka magada emme-issi kaisus. Lapsevanemad võivad küll tahta, et laps magaks oma voodis, kuid lasevad neid oma voodisse ikkagi liiga tihti tulla. Lisaks lubatakse enne magamaminekut vaadata telekat, kuigi see ei ole samuti soovitatav.

5. Tühjad ähvardused

Tüli käigus ja lapse jonnimise ajal võivad lapsevanemad minna nii närvi, et ähvardavad lapsi selliste asjadega, mida nad mitte kunagi tegelikult ei teeks. Näiteks: «ma jätan su siia poodi, kui sa kohe jonnimist ei jäta!»

6. Nende tagant varastamine

Tihti koguneb lapsele nii palju mänguasju, et ta ei jõua kõigiga mängida. Kuid siiski ei taha ta nendest loobuda ja lapsevanemad võtavad neid salaja lastelt ära − annavad teistele abivajavatele lastele või lihtsalt panevad eest ära. Lisaks tekib vahel kiusatus ära süüa laste magustoitu või siis laenata nendele mõeldud kogumisfondist.

7. Tänamise ja vabandamise unustamine

Lapsevanemad unustavad tihti, et ka oma lapsi peab tänama, kui nad midagi head teevad. Lisaks tuleb paluda vabandust, kui saad aru, et oled käitunud valesti.

8. Valetamine

Lapsevanemad peavad lastele vahel paratamatult valetama. Jõuluvana, päkapikud, hambahaldjas − kuigi neid tegelikult ei ole olemas, siis emad-isad ikka räägivad nendest kui päris tegelastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles