Nõuandeid kurnatud emadele, kuidas oma elu paremaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõikidel emadel võib mingi hetk tekkida tunne, et enam ei jaksa. See on täiesti normaalne ja selle väsimustundega tuleb koheselt tegeleda, et suudaksid oma eluolu paremaks muuta.

Allwomenstalk annab nõu väsinud ja ületöötanud emadele, kuidas oma elu paremaks muuta:

1) Küsi abi ja võta seda ka vastu

Paljud emad väsitavad ennast liialt ära, sest neile ei meeldi teistelt inimestelt abi küsida. Kõik tahavad olla iseseisvad, kuid täiesti normaalne on abi küsida ja seda vastu võtta. Ära karda, et koormad kedagi oma enda kohustustega – pigem mõtle, et lased sellel inimesel oma lapse elust osa saada.

2) Tunnista, et sa ei ole supernaine ja see on normaalne

Kas sul on kunagi olnud supernaise kompleksi? See tähendab, et tahad olla ideaalne koduperenaine, ema ja naine. Kuid see on väga keeruline ja selle tulemusena oled kurnatud ja õnnetu. Lõpeta enda piitsutamine!

3) Sea prioriteedid

Kõike kohustusi ei pea tegema ühel ja samal päeval. Sea omale iga päev mõned eesmärgid ja keskendu ainult nendele. Niimoodi mööduvad päevad palju stressivabamalt.

4) Õpi puhkama

Kas sa ei oska korralikult lõõgastuda? Kui sul tekib vaba hetk, siis ära hakka kohe mõtlema, mida kasulikku sa nüüd teha saaksid. Pigem naudi seda puhkehetke ja tee midagi, mis sulle väga meeldib.

5) Lepi sellega, et alati on väike segadus

Emadus ei ole kerge ja sellega kaasneb paratamatult segadus ka kodus. Kuigi sa võid puhtust armastada, siis lapse kõrvalt on raske pidevalt koristada. Seega lihtsalt lepi sellega, et alati on kodus väike segadus ja ära lase sellel ennast häirida.

6) Hellita ennast

Paljud naised unustavad pärast emaks saamist iseenda eest hoolitseda. Kuigi vahel tuleb lapse nimel teha teatuid ohverdusi, siis see ei tähenda, et sa ei saaks endale kunagi midagi lubada. Hellita ennast pediküüri minemisega või uute teksaste ostmisega. Selle asemel, et nõude pesemise pärast muretseda, istu diivanile ja loe raamatut. Elu on palju meeldivam, kui lubad omale neid väikeseid rõõme.

7) Ela hetkes

Väikesed hetked on need, mis elus loevad. Võta aega, et kuulata oma lapse naeru või vaadata tema mängimist. Need on hetked, mis muudavad südame seest soojaks ja millest jäävad parimad mälestused. Ela olevikus ja hinda kõike, mis sul praegusel hetkel olemas on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles