Amanda Seyfriedile maksti vaid 10 protsenti meeskolleegi töötasust

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amanda Seyfried
Amanda Seyfried Foto: Ian West/PA Wire/Press Association Images

Üha rohkem näitlejannasid on Hollywoodis valitsevast seksismist ja sugudevahelisest palgalõhest avalikult kõnelema hakanud. Nüüd teatas Amanda Seyfried, et sai mõni aeg tagasi teada, kui palju vähem talle võrreldes meessoost kolleegiga maksti.

«Mõned aastad tagasi sain teada, et ühes suure eelarve menufilmis osaledes sain kümme protsenti sellest, mis maksti mu meessoost kaasnäitlejale, ja meil oli üsna sama staatus,» vahendab Huffington Post naise ülestunnistust.

Kuigi «Ted 2» staar filmi nime välja ei öelnud, on tal oma teooria, miks selline olukord üldse tekkis. 

«Ma arvan, et kuna ma olen nii muretu ja valmis kõike tegema, siis arvavad inimesed, et ma võtan vastu ka kõige vähem, mis nad pakuvad,» ütles ta. «Aga asi ei ole selles, kui palju sa saad, vaid kui õiglane see on.»

Sugudevaheline palgalõhe, mis ameerika Ühendriikides pole viimase kümne aasta jooksul oluliselt vähenenud, on eriti silmatorkav meelelahutusmaailmas. Möödunud aastal paljastasid Sonyst lekkinud andmed, kui palju erinevad meeste ja naiste palgad. E-kirjadest tuli välja, et filmis «American Hustle» sai näitlejanna Jennifer Lawrence vähem palka kui tema meessoost kaasnäitlejad. Samal tuli välja, et Charlize Theron sai filmi «The Huntsman» eest Chris Hemsworthist hoopiski suurema tasu. Näitlejanna nõudmisel makstakse mehele filmi teise osa «Snow White and the Huntsman» eest sama palju kui talle. 

Alati ei ole aga naisnäitlejatel võimalik suuri nõudmisi esitada. Nagu tõdes ka Amanda Seyfried: «Sa pead otsustama, millest oled nõus loobuma, eriti naisena.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles