Milliste rõivastega ei sobi suvel tööle minna?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvel on liiga soe, et kanda tumedaid rõivaid, mida talveperioodil võib lausa mitu kihti selga tõmmata. Kuigi puuduvad ranged reeglid selle osas, milliseid rõivaid on sobilik suvel kanda ja milliseid mitte, võiks siiski mõelda etiketi peale ja valida kontorisse minekuks riietuse, mis on suvine, ent viisakas.

Ilu- ja moeportaal Elle.com pani kirja mõned nõuanded, milliseid rõivaid võiks suvel tööl kanda ja milliseid vältida.

Pitsilised pluusid

Pits on üldiselt selline asi, mis sobiks magamistuppa või kellegi võrgutamiseks, kontorisse ei tasu pitsist pluusi selga panna. Pitsiline pluus laseb kehal küll hästi hingata, kuid sellest hoolimata ei ole see parim valik. Pigem soeta mõni õhuke särgike, mis sobiks nii seeliku kui pükste peale ja mis ei paljastaks liiga palju su rinnahoidjat.

Õhuline ja vormitu maksikleit sobib randa, kuid mitte kontorisse.
Õhuline ja vormitu maksikleit sobib randa, kuid mitte kontorisse. Foto: Ian Gavan/UPPA/Photoshot

Maksikleit

Maksikleiti peetakse sobilikuks puhkuserõivaks, seetõttu võiks seda kontorisse minnes vältida. Maksikleit on õhuline ja sellega pole suvel palav, kuid see ei näe eriti elegantne välja. Loomulikult oleneb palju ka kleidi lõikest – kui sul on selline pikk kleit, mis rõhutab ka vöökohta ja mille muster pole kuigi silmatorkav, siis võid sellega tööle minna. Kontoris olles oleks viisakas, kui su õlad oleksid kaetud.

Miniseelik

Külmemal perioodil tasakaalustavad miniseelikut retuusid, kuid suvel paistavad miniseeliku alt välja vaid paljad jalad ja see pole tööolukorras kuigi viisakas. Kontoris võiks kanda pigem A-lõikega seelikut, mis hoiab vöökohas ümber piha ja põlvede kõrguselt langeb vabalt. Kui lõige on viisakas, pole oluline, milline on seeliku muster.

Plätud

Soojal ajal ei pea jalad sugugi kingades hauduma, kuid varbavaheplätudega ei sobi üldse kontorisse minna. Kui sa soovid tingimata plätusid kanda, otsi poest viisakama välimusega ühevärvilised plätud, mis võivad pika seeliku alt jätta mulje, et sa kannad kingi.

Lühikesed teksased on tavaliselt lõigatud äärega, mistõttu ei näe need kuigi viisakad välja.
Lühikesed teksased on tavaliselt lõigatud äärega, mistõttu ei näe need kuigi viisakad välja. Foto: Ian Gavan/UPPA/Photoshot

Lühikesed teksased

Palava ilmaga ei taha ilmselt paljud meist teksaseid kanda, kuid lühikestel teksastel on ikkagi palju poolehoidjaid. Rannas ja linnatänavatel on nendega hea kõndida, aga kontorisse ära lühikeste teksastega mine. Lühikeste teksaste ääred on tavaliselt kääridega lõigatud, mistõttu ei näe need kuigi viisakad välja. Muusikafestivalile minnes on need head alternatiiviks, aga kontorisse minnes ära üldse mõtlegi nende peale.

Nabapluus

Nabapluus võib mõnes olukorras olla väga elegantne – näiteks külmemal perioodil, kui nabapluusil on pikad varrukad ning kõrge kaelus ja kui see on sobitatud kauni pliiatsseeliku peale. Sel viisil rõhutab see figuuri ja näeb kena välja. Aga suvel on nabapluusid üsna napid ja ilma varrukateta, mis tähendab, et need paljastavad päris palju keha. Jäta nabapluusid nädalavahetusteks, kui saad nendega grillipidudel ja vabaõhuüritustel käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles