Partner flirdib teistega - mida teha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga paar peab omavahel kokku leppima, millega kumbki suhtes lepib, eriti kui sellega on seotud suured tunded. 

On reegleid, milles ei pea väga otseselt kokku leppima, kuid targem oleks paika panna, kui kaugele te lubate kummalgi teistega flirtimisel minna, kirjutab Psychology Today.

On neid, kes ei luba oma partneril vastassooesindajatega töövälisel ajal sõnagi vahetada ja on neid, kelle piirangud ei erine peale mõne seksuaalse tegevuse välistamise oluliselt vallalise-elust. Kumbki äärmus pole suhtele hea ega ka eriti jätkusuutlik. 

Enne flirtimisreeglite kehtestamist esita endale need viis alljärgnevat küsimust.

Kas te usaldate teineteist? Kui ei, siis on teil vaja rangemaid reegleid, mis välistaks olukorrad, kus flirtimine võiks viia petmiseni. Kui te lepite kallimaga kokku mingites reeglites, mille vastu sa kardad teatud oludes eksida, siis pead neid olukordi vastutustundlikult vältima.

Kas te peaksite teineteist usaldama? Teismeliste paaride puhul on tõenäoliselt ebarealistlik eeldada, et kumbki partner suudaks igale kiusatusele vastu panna - isegi kui mõlemad on ise endas täiesti kindlad. Sellised paarid peavad rohkem vaeva nägema, et endale kindlaks jääda, sest ainult plaanist ei pruugi piisata.

Milline partneri käitumisviis oleks sinu jaoks petmine? Mõne jaoks võib petmine olla juba see, kui partner tantsib kellegi teisega; mõne jaoks see, kui partner tantsib ühe teatud inimesega. On ka neid, kelle meelest petmine on vaid seksuaalvahekord. Sina pead teadma, mis on sinu kallima meelest lubatav ja mis ei ole. 

Milline käitumine teeks su partnerile häbi? Oma elukaaslasega oled meeskond, mis peaks kokku hoidma, sellest ka sõna «partner». Võib-olla pole su mehel midagi selle vastu, kui tantsid ja jood tema sõbraga, aga teda häirivad sellisest olukorrast tingitud kuulujutud ja seltskonnakaaslaste kummalised pilgud? 

Kas nõudmised väärivad oma hinda? Kui su partner on nii armukade, et näeb ka tavalises vestluses tahtmist petta, siis kas on mõtet kõikidest kõikidest meessoost sõpradest ilma jääda? Mõtle, mis selle tagajärg oleks - kas selle all kannataks te suhe ja sinu enda vajadused? Kui jah, siis peab armukade pool end muutma.

Paljud partnerid lepivad rahulolevalt kokkuleppega, et keelatud on füüsilist puudutust hõlmav flirtimine, kuid avastavad hiljem endalegi üllatuseks, kui häiriv võib olla virtuaalne flirt ja telefoniseks. Virtuaalne flirt võib näida petmisena eriti siis, kui selles ilmneb suur vastastikune seksuaalne külgetõmme. Mõned keelavad teineteisele (ja seega ka endale) igasuguse flirtimise ja hiljem märkavad kahetsusega, et flirtimine on väga oluline naudinguallikas ja moodus, kuidas oma enesehinnangut tõsta.

Segaduses paaridel võib abi olla reeglist, et kõik võivad teha seda, mida tahavad seni, kuni keegi ei saa öelda, et see on seksuaalne (ka inimene, kellega flirditakse). See reegel lubab olukorda natuke nautida ka siis, kui lased kellelgi endaga flirtida, aga see ei tee häbi või haiget sinu teisele poolele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles