Suviseid stiilinõuandeid kurvika kehaehitusega naistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TORSTEN BLACKWOOD/AFP

Ilm muutub iga päevaga soojemaks ja üha raskem on leida garderoobist rõivaid, millega oleks terve päeva mugav olla. Cosmopolitan.co.uk pani kirja stiilinõuanded, millest on suvel kasu neile naistele, kel on keskmisest kurvikam kehaehitus.

1. Kanna polüestri asemel puuvilla

Kõik suvekleidid pole loodud võrdsetel alustel. Eelista kangaid, mis lasevad õhku läbi (puuvill) ja väldi neid, mis muudavad suvel olemise veelgi palavamaks (polüester). Sel viisil higistad vähem ja rõivad ei kleepu su keha külge.

2. Kanna kleidi all lühikesi pükse

Kogukama kehaehitusega naised teavad, et suvel võib ebamugavust tekitada see, kui higised reied teineteise vastu hõõruvad. Selle vältimiseks võib kasutada beebipuudrit, kuid teine hea idee on kanda kleidi all lühikesi pükse. Beebipuudrit peaks päeva jooksul üha uuesti reitele kandma, kuid lühikesed püksid imavad higi kleidi all endasse ja reied ei hõõru teineteise vastu.

Foto: AFP

3. Eelista liibuvate särgikeste asemel laiema lõikega pluuse

Kui väljas on palav ja kuiv ilm ning sa pead palju ringi liikuma, siis võib liibuv särgike tekitada väga ebamugava tunde, kuna see on tihedalt su keha ümber. Kui särgike on veel heledat värvi, paistavad sellelt ka higiplekid hästi silma. Kanna parem laiema lõike pluusi, mis lendleb vabalt keha ümber ja tekitab kergema tunde.

4. Eelista kleite, mille tagaosa on esiosast pikem

Suvel võib retuuside jaoks olla liiga palav ja koguka pepu tõttu võib tavaline kleit tagant poolt üles kerkida. Ent see ei tähenda, et sa ei saa suvel üldse kleiti kanda, tuleb lihtsalt leida enda jaoks õige lõige. Otsi poest kleite, mille tagaosa on esiosast pikem, et saaksid näidata oma ilusaid jalgu ilma ega peaks muretsema, kuidas kleit tagant hoiab.

5. Kata oma dekoltee kinni

V-kaelsega kleidid ja pluusid pole mõeldud naistele, kel on suured rinnad. Samas sooja ilmaga on tobe ka mitu kihti rõivaid selga panna, et oma dekolteed veidi kinni katta. Üks võimalus on õmmelda V-kaelusega kleidi või pluusi dekoltee ossa väike kolmnurkne kangatükk, mis muudab sügava dekoltee viisakamaks. 

6. Ujumisrõivad ei pea olema ühest komplektist

Kurvika kehaehituse puhul võib olla nii, et kui ujumisrõivaste rinnahoidja istub kenasti, siis võivad püksikud olla väikesed ja vastupidi. Seetõttu on mõistlik valida poes ujumisrõivaid, mille puhul saab üla- ja alaosa sobitada. Oluliseks plussiks on seegi, et saad ise valida nii rinnahoidja kui püksikute värvi või mustri. 

7. Kanna muudetava suurusega sõrmuseid

Hommikul võivad sõrmused olla sulle täpselt parajad, kuid õhtuks, pärast kuuma suvepäeva, võib sõrmus tunduda väike. Asi on selles, et sõrmed võivad kuumuse tõttu veidike paiste minna ja valu ning ebamugavustunde vältimiseks võiks kanda sõrmuseid, mille suurust saab reguleerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles