Kümme head põhjust, miks võiks õhtul veini juua

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Need, kes armastavad veini, ei vaja tavaliselt ettekäänet, miks võiks veini tarbida. Ent siiski on hea teada, et veini joomisel on omad plussid.

1. Punane vein on väga hea antioksüdantide allikas. Punases veinis sisalduvad antioksüdandid aitavad vähendada halva kolesterooli taset ja suurendavad hea kolesterooli taset tõhusamalt kui valge vein, kirjutab Cosmopolitan.co.uk.

2. Punane vein aitab aeglustada rinna- ja eesnäärmevähi rakkude kasvu.

3. Mõõdukas veini joomine vähendab luude hõrenemise riski. Teadlased on tuvastanud, et naistel, kes tarbivad veini, on tihedamad luud kui karske eluviisiga naistel. 

4. Punaste viinamarjade nahkades sisaldub resveratrooli, mis kaitseb veresooni ja aitab vähendada vereklompide teket. Lisaks aitab see vabaneda kortsudest ning kaitseb keha vananemise ja haiguste eest.

5. Veini joomine mõjub kehale nii hästi, et teadlaste sõnul on mõõdukas veini tarbimine kasulikum kui alkoholist täielikult loobumine.

6. Punases veinis on ka polüfenoole, mis võitlevad kahjulike bakteritega ja kaitsevad keha haiguste eest.

7. Vein vähendab südamehaiguste ja -rabanduse riski, kuna muudab veresooned laiemaks ja parandab vereringet.

8. Punane vein sisaldab ka flavonoide ning uuringud on tõestanud, et need ühendid vähendavad paljude vähitüüpide riski.

9. Punane vein võib aidata vähendada ka dementsuse ja Alzheimeri tõve riski. 

10. Vein võib aidata kehakaalu kontrolli all hoida. Erinevad uuringud on tõestanud, et neil, kes joovad regulaarselt veini, on madalam kehamassiindeks kui neil, kes tarbivad veini aeg-ajalt. Samuti on kindlaks tehtud, et mõõdukatel veinijoojatel on saledam vöökoht ja vähem kõhurasva kui neil, kes armastavad juua likööri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles