Uus «rangluu väljakutse» ütleb, kas peaksid oma kaalu pärast muretsema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui alles hiljuti hakkas sotsiaalmeedias levima omapärane naba puudutamise väljakutse, siis nüüd on uueks trendiks «rangluu väljakutse».

Rangluu väljakutse kujutab endast seda, et naised üritavad oma rangluu peale panna võimalikult palju sente. Mida rohkem sente sinna mahub, seda peenikesem sa oled, kirjutab YourTango.

See väljakutse hakkas levima samuti Hiina sotsiaalmeedias, nagu ka naba puudutamise väljakutse. Kuid mõlemad väljakutsed on võrdväärselt jaburad ning neile ei ole tõepõhja all. «Nähtav rangluu võib küll viidata sellele, et kehas on vähem rasva, aga samas on see väga individuaalne ning ei saa teha järeldust, et nähtavate rangluudega inimene on tervislikus kaalus. Ka anoreksikutel on nähtavad rangluud, aga nemad peavad oma kaalu pärast teist moodi muretsema,» selgitab kaalulangetusekspert ja arst  dr. Charlie Seltzer.

Vaata pilte siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles