Tegevusi, millega südamevalust mõtted eemale saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahkuminekust toibumine ei ole kunagi kerge ja võtab palju aega. Tihti võid ennast igal vabal hetkel leida mõtlemast oma eksist ja teie lõppenud suhtest.

Siiski ei tohi lahkuminekul lasta terve elu üle võimust võtta. Elu on liiga lühike, et minevikku taga nutta. Allwomenstalk annab nõu, kuidas saada mõtted südamevalust eemale:

1) Keskendu tööle

See on tõenäoliselt kõige levinum lahendus südamevalu korral. Paljud mehed ja naised hakkavad peale suhte lõppemist keskenduma tööle ja oma karjäärile. Kui nagunii suur osa meie elust on töötamine, siis on mõistlik kasutada seda selleks, et hoida lahkuminekust mõtted eemal.

2) Pane oma tunded kirja

Teada on, et südamevalu, lein ja kartus on kolm kõige tugevamat emotsiooni. Seega kui oled äsja oma partnerist lahku läinud ning oled kurb, siis tasub oma tunded panna paberile kirja ning proovida kirjutada näiteks luuletusi või jutukesi.

3) Anna jooksmisele võimalus

Oma südamevalu mahajooksmine võib olla väga rahuldustpakkuv tegevus. Trenni tegemine, eriti jooksmine, annab energiat juurde ja võib tekitada ka eufooriatunnet. Seega kui sa pole harjunud jooksmas käima, siis anna sellele võimalus!

4) Aita abivajajaid

Kurbus, masendus ja südamevalu on tunded, mida inimesed elavad sissepoole. Kuid ära lase oma südamevalul võimust võtta ning proovi aidata neid, kes ennast ise aidata ei saa, näiteks loomi või keskkonda. Keskendu millelegi muule ja muuda oma kurbus millekski kasulikuks.

5) Proovi uusi asju, kuni südamevalu möödub

Anna omale lubadus, et proovid iga päev midagi uut teha, kuni südamevalu möödub. Paljud naised ütlevad, et selline tehnika töötab väga hästi enamike kurbade tunnete puhul. Nii saad mõtted tõeliselt eemale ning suudad lahkuminekust kiiremini toibuda.

6) Võta enesekaitse kursuseid

Mõned naised võtavad enesekaitse kursuseid või karate tunde, et kaalust alla võtta või ennast kaitsta õppida, aga sina võid seda teha südamevalu leevendamiseks. Mõne aja pärast märkad nii füüsilisi kui ka vaimseid positiivseid muutuseid.

7) Vaata komöödiasarju

Kui tunned ennast kurvana, siis võib lõbusate sarjade vaatamine muuta sinu tuju tunduvalt paremaks. Lohutust võivad pakkuda vanad lemmikud, kuid soovi korral avasta ka uusi sarju.

8) Veeda aega lemmikloomadega

Kui sul on kodus lemmikloomi, siis võta aega ja tegele nendega veidi rohkem kui tavaliselt. Meenuta, miks sa neid omale esialgu võtta tahtsid ja hinda nende olemasolu. Lemmikloomad võivad tuua palju elurõõmu ning aidata leevendada südamevalu.

9) Ära vaata romantilisi komöödiaid!

Kuigi komöödiasarjad võivad mõjuda positiivselt, siis romantilised komöödiad tuleks jätta vaatamata. Need võivad tuletada sulle veel rohkem oma eelmist suhet meelde ning tekitada enesehaletsust. Romantilised komöödiad ei muuda sinu enesetunnet tõenäoliselt paremaks, seega tasub vaadata midagi muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles