12 asja, millele tuleks elus jaatavalt vastata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elu muutub kordades paremaks, kui astud oma mugavustsoonist välja. Mugavustsooni piire pole sugugi keeruline nihutada: tuleb vaid «ei» asemel rohkem «jah» öelda.

Good Housekeeping tõi välja 12 asja, millele tuleks elus jaatavalt vastata.

1. Spontaansed reisid

Kui keegi kutsub sind endaga kaasa Pariisi avastama, siis mine kindlasti kaasa. Sama kehtib Rooma, Londoni, Berliini või ükskõik millise suurlinna kohta. Teatud asjade jaoks tuleb aega leida ja reisimine on kahtlemata üks neist asjadest. 

2. Avalikus kohas kiindumuse näitamine

Pole oluline, kas keegi jälgib teid või mitte, avalikus kohas oma kiindumuse väljendamine võib hingele väga hästi mõjuda. Pealegi on kindlaks tehtud, et igapäevane kallistus aitab tervist korras hoida.

3. Emale helistamine

Selleks, et emale helistada või ema kõnedele vastata, ei saa kunagi liiga kiire olla. Ema võib kippuda pikalt lobisema, aga tal on alati ainult parimad kavatsused. Teadlased on kindlaks teinud, et ainuüksi ema hääle kuulmine aitab kehal toota oksütotsiini, mis aitab hingehaavu parandada.

4. Lillede nuusutamine

Värskete lõike- ja potililledega oma kodu kaunistamisel on mitu head külge. Esiteks on lilled ilusad. Teiseks need lõhnavad hästi. Mõned toataimed suudavad isegi õhku puhastada. 

5. Uute inimestega tutvumine

Kui oled märganud, et mõni naabrinaine armastab samamoodi riides käia kui sina, miks mitte temaga tuttavaks saada. Sa ju tead juba, et tal on hea maitse, ütle talle siis julgelt «tere» ja tutvusta ennast. Võib-olla on teil veel midagi ühist. Uute inimestega tutvumise kõrval ei tohi ära unustada ka oma vanu sõpru. 

6. Fotode tegemine

Su juuksed võivad olla sassis, näonahk laiguline ja kehakaal on ideaalist kaugel, kuid pere või sõpradega fotode tegemisele tasuks ikka jaatavalt vastata. Tagasi vaadates ei näe sa seda kui inetut fotot, vaid kui head mälestust ning see paneb sind naeratama. 

7. Mälestuste loomine

Mine plaaniga kaasa, kui keegi soovib parki piknikule minna või päeva loomaaias veeta. Kindlasti tehke ka pilte. Need hetked on sellised, mida sa tulevikus meenutad heldimusega.

8. Väljas käimine

Voodis pikutamine ja teleri vaatamine võib ju olla väga mugav ning mõnus, aga vahel tuleb pidžaama seljast võtta ja kodust välja minna. Mine jalutama, kinno või sõpradega baari. Kunagi ei tea, mis võib juhtuda.

9. Lastega söögitegemine

Kui nad ei hakka just köögis rumalusi tegema, lase neil veidi katsetada. Kui julged, jäta lapsed üksinda kööki ja lõõgastu veidi teises toas. Isegi, kui õhtusöögiks on liiga pehmeks keedetud makaronid, saad sina rahulikult hinge tõmmata. Harjutamine teeb teatavasti meistriks ja mida rohkem sa lapsi tagant julgustad, seda suurem on tõenäosus, et nad naudivad söögitegemist.

10. Vanemate kuulamine

Vanaema ja vanaisa jutt võib mõnikord tunduda veidrana, aga mõtle sellele, et nad on väga pikka aega juba maailmas olnud ning kindlasti on neil sulle nii mõndagi õpetada. Kuula nende lugusid ja õpetussõnu hoolikalt. Kõige toredam on see, et kunagi saad sa need sõnad edasi anda enda lastele.

11. Iseenda jaoks aja leidmine

Puhkepausi tegemine mõjub hästi heaolule ja ka füüsilisele tervisele. Aga see ei tähenda, et sa peaksid minema mitu päeva kestvasse joogalaagrisse. Raamatu lugemine, telesarjade vaatamine või niisama vaikuses istumine võivad mõjuda väga lõõgastavalt.

12. Šokolaadi söömine

Šokolaad on paljude jaoks kiusatus, millele on raske vastu panna. Hea uudis on see, et tume šokolaad mõjub tervisele hästi ja tükike tumedat šokolaadi päevas ei tõsta ka kehakaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles