Suurbritannia ema soovib keelustada beebidele kõrvaaukude tegemise

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole midagi armsamat väikesest beebist, kes kannab ilusat kleidikest ja jalanõusid. Leidub emasid, kes leiavad, et tütrekese välimust võiksid kaunistada ka kõrvarõngad. Ent 35 000 Suurbritannia elaniku arvates peaks see trend kiirelt kaduma – täpselt nii palju inimesi on internetis andnud oma allkirja avaldusele, mis kutsub üles valitsust beebidele kõrvaaukude tegemist keelustama.

Susan Ingram, kes on ka ise ema, algatas petitsiooni, mille alusel võiks valitsus keelata ära beebidele kõrvaaukude tegemise. Ingram kirjutab oma üleskutses, et lastele kõrvaaukude tegemise näol on tegemist lausa lastevastase julmusega, kirjutab Good Housekeeping.

«Beebidele tekitatakse ebavajalikku valu ja hirmu. Sel pole muud eesmärki, kui rahuldada vanemate edevust. Teistsugused lastevastase füüsilise julmuse vormid on ebaseaduslikud, kõrvaaukude tegemine peaks samuti olema,» kirjutab Ingram.

Antud üleskutse on Suurbritannias palju arutelusid tekitanud. Üks ema, kes on oma toetusallkirja andnud, kirjutab: «Lapse löömine on vägivallatsemine, aga miks ei suhtuta samamoodi lapse kõrvadesse aukude tegemisse?»

Kuigi paljud pooldavad seda, et kõrvaaukude tegemisele tuleks sätestada vanusepiirang, leidub ka neid, kes pole sellega nõus. «Ma usun, et paljudele vanematele ei meeldi ka piercing'ud ja ilmselt see ongi põhjuseks, miks nad seda üleskutset toetavad – hea küll, aga kehtestage need reeglid oma lastele. Fakt on see, et tegemist pole tõsise probleemiga. Ja kõrvaauke ei tehta vaid ilu pärast – põhjuseks võib olla ka kultuuriline traditsioon, mina näiteks tegin kõrvaaugud just sellepärast,» kirjutas üks üleskutse vastane.

Loomulikult leidub ka neid, kes lasevad lastele kõrvaauke teha selleks, et laps näeks armsam välja. Nende argumendiks on see, et kõrvaaukude tegemise ajal tuntav valu kaob ja kõrvaaukude puhul ei esine mingeid tõsiseid tüsistusi.

Head lugejad, mida teie arvate – kas beebidele ja väikelastele võiks kõrvaauke teha või mitte?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles