Tark käepael annab teada, millal tuleks päikese käest varju minna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SmartSun Eesti

Ohutuks päikese käes viibimiseks peetakse seda, kui nahal ei teki päiksepõletust. Aastaid on räägitud päikesekaitsekreemide kasutamise vajalikkusest, kuid nahavähi juhtumite arv maailmas siiski kasvab. 

Üheks põhjuseks on see, et kasutades ainult päiksekaitsekreemi ei saa hinnata UV-kiirguse intensiivsust ja seda, kas päiksekreemi SPF-faktor on piisav ning kui kaua see tegelikult meie nahale kaitset pakub. 

Kuna nahavähki ja naha enneaegset vananemist põhjustab ligi 90 protsendi ulatuses liigne UV-kiirgus, siis on väga oluline teada ohutut päikese käes viibimise aega.

Uus Rootsi tehnoloogial põhinev Smartsun UV-käepael mõõdab ära päeva jooksul saadud UV-kiirguse ohutu koguse ning näitab, millal tekib päikesepõletuseoht. Ohutuks päikesekiirguse koguseks ehk minimaalseks erüteemdoosiks on I ja II nahatüübi puhul  250 J/m2. Erüteem on naha punetus ehk päikesepõletus.

Käepaela kasutamine on lihtne ja mugav: aseta käepael randmele ning jälgi selle värvi muutumist. Kui kannad nahale päikesekaitsekreemi, siis kanna kreemi ka käepaelale, sest see arvestab päikesekreemi mõju sinu nahale. 

Kui käepaela värv on muutunud kollasest roosaks, on päikesepõletuse oht kõrge – väldi päikest! 

Käepael on ühekordseks kasutamiseks. Kasuta Smartsun UV-käepaela alati, kui viibid päikese käes. 

Turvaliselt päikese käes!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles