Appi, kingad hõõruvad! Mida teha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olgu need kontsakingad või sporditossud − uued jalanõud võivad tihti esialgu hõõruda ja nendega harjumine aega võtta. Kuid õnneks ei pea sellega alati kaasnema villid ja ebameeldivustunne.

Selleks, et uusi kingi kanda võimalikult valutult, konsulteeris Women’s Health Magazine oma ala spetsialistidega. Nad annavad nõu, mida tasub uusi jalanõusid jalga pannes meeles pidada.

1) Ostke õige suurusega jalanõud

Enne uute kingade ostmist tuleb kindlasti veenduda, et need on ka täiesti parajad. See võib tunduda elementaarsena, kuid siiski on see peamine põhjus, miks jalanõud hakkavad hõõruma. Alati peab neid kindlasti enne ostmist korralikult proovima ja võrdlema teiste suurustega, sest need võivad mudelite puhul varieeruda. Näiteks enamasti suurus number 38-t kandvatele inimestele võib vahel number 39 paremini sobida.

2) Pange jalgadele antiperspiranti

Antiperspiranti saab edukalt kasutada ka mujal kohtades peale kaenlaaluste. See võib ära hoida ka villide tekkimist jalgadel. Jalad hakkavad rohkem higistama kui jalanõud on väga ümber ja antiperspirandid vähendavad higistamist. Seega tasub enne uute kingadega välja minekut sellega oma jalad kokku teha ja kuivada lasta. Oluline on antiperspiranti mitte sassi ajada tavalise deodorandiga, mis higistamist ei vähenda.

3) Harjutage uute jalanõudega kõndimist

Enne tänavale minekut tasub uusi kingi proovida ja nendega kodus ringi käia. Vähemalt pool tundi ringi käimist võimaldab tuvastada, kas jalanõud võivad hõõruma hakata ja kus kohast − parem on seda teada saada oma koduseinte vahel kui tänava peal. Siis saab vajadusel probleemiga tegeleda ja villide tekkimist vältida, mida õpetatakse järgnevas kahes punktis.

4) Kasutage hõõrdumist ennetavat kreemi

Villide tekkimise põhjuseks on hõõrdumine − kui sellest lahti saada, siis ei teki ka ville. Selleks on müügil spetsiaalsed villivastased pulgad, millega tasub eeldatava hõõrumiskoha enne jalanõude kandmist libedaks teha.

5) Lisage pehmendust

Olemas on ka villivastased plaastrid, mis ennetavad jalanõude hõõrumist ja villide tekkimist. Lisaks tasub igaks juhuks hoida oma käekotis tavalisi plaastreid, kui jalanõud peaksid ootamatult hõõruma hakkama. Kui mingi koht jala peal muutub kingasid kandes valulikuks, siis tasub esimese asjana selle leevendamiseks sinna plaaster peale panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles