Kas pihta vormiva korseti kandmine on täiesti ohutu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud kuulsas naised armastavad kanda pihta vormivat korsetti, et tekiks kaunis liivakellakujuline figuur. Kui kanda korsetti väga pikka aega, on võimalik saavutada soovitud kehakuju, mis püsib kaunina ka ilma korsetita, aga kas rangelt vormiva korseti regulaarne kandmine on ohutu?

Kim Kardashian (foto: Xposure)
Kim Kardashian (foto: Xposure) Foto: XPOSURE

Meditsiiniprofessor ja tervisekeskuse juht dr Gina Sam sõnas, et korsett vormib keha, avaldades survet kõhule ja siseelunditele. Liialt trimmivat korsetti kandes võib juhtuda, et kandja kogeb kõrvetisi, kõhuvalu ja ebamugavustunnet alakõhus, kirjutab Youbeauty.com.

Sami sõnul tuleks pihta vormivat korsetti kanda lühiajaliselt. Teadlased pole veel kindlaks teinud, kui lühikest aega võiks korsett minimaalselt seljas olla, et kehale võimalikult vähe liiga teha, samas ei tasuks uskuda kuulsuste rõõmuhõiskeid ja kiidulaulu. Kuulsused võivad käia punase vaiba üritustel kandes kleidi all korsetti, aga veel pole kindlaks tehtud, kas korsetiga trenni tegemine (mida on teinud näiteks õed Kardashianid) on ikka täiesti ohutu või kas see aitaks kiiremini kaalust alla võtta.

Kui tunned kõrvetisi või survet, siis järelikult on korsett liiga tugevasti ja sa peaksid selle seljast võtma. Kui korsett on ümber piha liiga tugevasti, on oht, et see võib mõne ribi katki vajutada. Jälgi oma keha ja pane tähele, mida ta üritab sulle öelda.

Kõige olulisem on see, et kui sa soovid oma figuuri muuta, tasuks proovida trenni ja õiget toitumist. Ära looda vormivale korsetile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles