Solvunud naine: mees pettis mind, kas nüüd võin mina ka?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Viis aastat tagasi tunnistas mu mees üles, et tal oli kerge salasuhe. Ma andsin talle andeks, aga tunnen järjest suurenevat kibestumist, et olen kõik need 22 aastat täielikult temale pühendunud. 40ndates eluaastates loobusin mitmest pakkumisest atraktiivsetelt meestelt ja nüüd tunnen, et mu truudus oli asjatu. Olen vaadanud abieluinimestele mõeldud tutvumisportaale - kas mul pole õigus väikeseks seikluseks?» küsib naine Daily Mailis.

Vastab seksuaalnõustaja Rowan Pelling.

Salasuhtega mehele kätte maksmine on väga ebakindel tee. Mõtleme, mida su plaan endaga kaasa tooks ja kuidas see kõige tõenäolisemalt välja näeks: sa leiad seksika mehe ja magad temaga mõne kuu jooksul. Sinu enda silmis klatid vaid oma mehega arveid.

Aga su armukesel on naine, kes on süütu kannataja ning kui sa oled vähegi mõistlik inimene, on see sulle raske süükoorem. Sa tead, et pead selle suhte lõpetama, aga kas sul on selleks enam tahtejõudu? Abieluväline seks võib olla sama sõltuvusttekitav ja söövitav kui mõni narkootikum. Seega on lõpuks ohus kaks abielu. 

Veelgi enam – kas sul on kavas sellest ka oma mehele rääkida? Kui ei, oled süüdi suuremas vales kui su mees (tema ju tunnistas oma teo üles) ja usaldus teie abielus on hävinenud.

Kui tunnistadki talle kõik üles, siis ära eelda, et ta ütleb: «Aus kaup. Ma petsin sind, siis on sul õigus ka mind petta.» Inimese süda ei toimi niimoodi. Sinu tegu teeks mehele täpselt samuti haiget, nagu tema tegu sulle tegi. 

Kas sulle tundub ikka veel, et petmine oleks hea mõte?

Pole mõtet öelda, et andsid mehele andeks, kui tegelikult pead hinges ikka vimma. Praegu jääb selgelt mulje, et sa ei ole saanud võimalust kõiki leinaetappe läbi teha. Viie aasta jooksul on sinus kasvanud vastumeelsus mehe suhtes, mis ähvardab nüüd valla pääseda. 

Kõige otsesem asjade käik oleks see, kui tunnistaksid oma hingevalu ja erootilise rahulolematuse mehele kohe üles. Sa oled olnud tugev, truu ja mõistev – nüüd on abikaasa kord.

Milleks sul päriselt õigus on, on mehe toetus, mitte kättemaksu eesmärgil loodud armuafäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles