Suurem osa naistest peab end oma parimast sõbrannast ilusamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga naine peaks uskuma, et ta on ilus. Kui sa ise endasse ei usu, siis miks peaks teisedki seda tegema? Uus uurimus näitab siiski, et suurem osa meist ei vaja selles osas erilist veenmist: nagunii peame end oma sõbrannadest kenamaks.

Nutirakendus Skout korraldas 3306 naise seas küsitluse, milles osalenutest 62 protsenti peab end oma parimast sõbrannast ilusamaks. Lisaks tuli välja, et vanemaks saades on naised oma välimuse suhtes enesekindlamad. Küsitlusele vastanud naiste seas hindavad end kõige enesekindlamaks üle 40aastased naised, vahendab womenshealthmag.com. 

On see hea või halb? Kuidas võtta. Enesekindlus on kahtlemata hea, sest sisemine ilu kiirgab ka väljapoole. Teisest küljest me ju teame, et kõik meist ei saa oma sõbrannadest ilusamad olla. 

Kliiniline psühholoog Kelly Tonelli selgitab, et kõik oleneb tajust. Oma sõpru näeme me enamasti sellistena nagu nad päriselt on, enda välimusest on meil aga pisut moonutatud arusaam. Nimelt on paljudel taju oma välimusest välja kujunenud juba mõnda aega tagasi. Selle tulemusena peame oma välimust nooruslikumaks ja keha pringimaks kui see tegelikult on, sest enesetaju kujunes välja juba nooruses.

Tonelli sõnul on samal põhjusel paljud ka oma pilte nähes üllatunud. Oma peas keskendutakse üldiselt välimuse headele omadustele ja kui reaalne pilt ei kajasta sama, võib see pettumuse valmistada. 

Samas pole aegunud taju välimuse suhtes Tonelli sõnul tingimata halb, sest enesekindlusele mõjub see väga hästi. Ja ära unusta, et su sõbranna peab tõenäoliselt samamoodi ennast sinust ilusamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles