Kuidas anda ühele jakile kolm nägu?

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontorisse: jakk, 999 kr, Monton; pluus, 495 kr, saapad, 1495 kr ja käevõru, 295 kr, Mango; vöö, 399 kr ja kott, 599 kr, Bastion; seelik, 699 kr, Monton; prillid, 2790 kr, Pro Optika; valged sukkpüksid, 179 kr, Golden Point.
Kontorisse: jakk, 999 kr, Monton; pluus, 495 kr, saapad, 1495 kr ja käevõru, 295 kr, Mango; vöö, 399 kr ja kott, 599 kr, Bastion; seelik, 699 kr, Monton; prillid, 2790 kr, Pro Optika; valged sukkpüksid, 179 kr, Golden Point. Foto: Vahur Agar

Kas ühtainsat jakki on võimalik kanda kolmel moel: kontoris, nädalalõpul, peol? Jah, muidugi on. Üks Fibiti moepäevade stiliste Ketlin Bachmann-Põldroos näitab selle ruudujakiga ette.

Kuidas anda ühele jakile kolm nägu? Töine, pidulik ja ka selline, mis sobib vaba aja veetmiseks. See pole kuigi keeruline – piisab mõne rõiva ja aksessuaari vahetamisest, et jakist stiilipiruettideks maksimum võtta.

«Jakki ja lisandeid valides võiks silmas pidada eeskätt mugavust,» soovitab stilist Ketlin Bachmann-Põldroos. Et sügis ja talv on meil külmad, tuleks unustada nabatopid, viledad nailonjoped, katmata kaelad ja külmetavad varbad ning riietada end väärikalt villa, mohääri, kašmiiri.

«Soetage mugavad, kvaliteetsed ja hästi istuvad soojad riided; investeerige sallidesse, kinnastesse, kudumitesse, eelistades kehasõbralikke naturaalseid materjale,» loetleb stilist ja kutsub au sees hoidma ka heegeldada ja kududa oskavate vanaemade elukogemusest tulvil käsitöömustreid.

Värvipaletist tasub eelistada täpselt seda, mis sobib ja meeldib. Must on – eriti jaki puhul – küll mugav, moodne ja paljude kasutusvõimalustega, kuid aastaajal, mil valgust vähe ja jume kahvatu, võiks end värvidega toetada. Ei pea lahti lööma kogu värvipaletti ja olema papagoi moodi kirev, pigem valida toonid, mis annavad sooja – sügavad, maalähedased, mahedad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles