Päikesepuuder − hea kaaslane suvel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hetkel on meigis kuumim märksõna healthy glow, millega on nakatunud ka paljud päikesepuudrid − see tähendab naturaalset väljanägemist ja oma loomuliku jume rõhutamist. Healthy glow’ tooted on tavapuudritest kergema katvusega ja tunduvad nahal õhkõrnad. Seega, kui tahad olla trendikas, ole healthy glow!

Naturaalne ilu

Lisaks healthy glow’ puudritele on naha ühtlustamiseks õhulisemaid jumestuskreeme, mis sobivad rohkem kuivale nahale ja annavad kauni läbikumava tulemuse. Guerlain Terracotta jumestuskreem hooldab väsinud ja tuhmi nahka, annab sellele naturaalse katvuse ning jätab õrna päevitunud mulje, kirjutab Hooaeg

Ilus näonahk ei vajagi palju katmist, vaid natuke ühtlustamist ning selleks ongi healthy glow’ tooted loodud. Diori kompaktpuuder Nude Air loob illusiooni meigivabast näost, andes samas ühtlase ja hea katvuse. Õhuline koostis laseb nahal hingata, kuid kaitseb siiski keskkonna kahjulike mõjude eest. Chanel Healthy Glow’ õhkõrn puuder lisab heledale nahale sutsu jumet ning toimib meigikinnitajana, jättes nahale loomuliku kuma. Ka Guerlain Terracotta kahetooniline päikesepuuder on iseloomult tagasihoidlik ja vähem intensiivsem kui teised päikesetooted, andes nahale kerge katvuse.

Kindlasti võiks kergemaid jumeühtlustajaid proovida ka meigikartlikud naised − saadaval on täiesti looduslikke ja nahasõbralikke puudreid, mis kaitsevad nahka keskkonna kahjulike mõjude eest ning blokeerivad liigse päikese. Sisley tooniv taimne päikesepuuder on selles vallas hea näide – see ühtlustub ilusti enda nahatooniga ja annab kauni päevitunud jume, saialill rahustab ja pehmendab suvetuultest kuivanud nahka. Ka Couleur Carameli päikesepuuder on 100 protsenti looduslik toode, mis annab nahale sooja jume ja aitab näokontuure esile tuua. Sellise ideaalse «olematu» meigi saavutamisel on olulisel kohal ka tervislik elustiil ja näonaha õige hooldus.

Ideaalne toonivalik

Päikesetooted sobivad kasutamiseks aasta ringi − suvel saab ilusa tulemuse ainult puudrit kasutades, talvel tuleks aga lisada pisut põsepuna, kuna pruun toon üksinda mõjub kohatult ja võltsilt. Healthy glow’ tooted ei tähenda alati heledamaid toone, pigem kergemat katvust. Päevitunud nahad võivad olla ju täiesti erinevad − mõni on punane vähk, teine aga hoopis pruun šokolaad, järelikult tuleb leida just enda nahale sobiv puuder. Heledam tüpaaž eelistagu roosakaid või virsikukarva toone, tumedamad võivad sirutada käe ka näiteks vasekarva toote poole. M.A.C-i puuder on sametpehme metalse läikega puuder, mis sulab päevitunud nahaga ideaalselt üheks ning jätab tulemuseks jumekad ja esiletõstetud põsesarnad. Teine pisut läiget andev toode on Giorgio Armani päikesepuuder, milles peituvad mikropärlid hakkavad suvises valguses veetlevalt helendama, luues naturaalse, ent jumeka lõpptulemuse. 

Kombineeritud naha puhul sobib hästi puuder, mis sobib kõikidele nahatüüpidele. Seda ülesannet täidab hästi M.A.C-i päikesepuuder, mis aitab korrigeerida nahatooni ning seda on tänu pehmele iseloomule hõlbus nahale kanda. Lisaks tasub kaaluda veekindlaid puudreid, millega Eesti suvele rahulikuma südamega vastu astuda. Selline toode on näiteks Artdeco päikesekaitsefiltriga päikesepuuder, mis jätab nahale siidiselt ühtlase ja kauakestva jume. 

Poes tasub puudrit enda näonahaga võrrelda või isegi testida, et omavaheline klapp oleks priima. Mitmevärvilised puudrid võimaldavad toonidega rohkem mängida ja miks mitte võluda välja 50 päevituse varjundit. Goshi päikesepuuder on juba oma välimuselt nii sädelevalt ilus ja väljakutsuv. Viis eri tooni teevad hajutamise lihtsaks ning annavad võimaluse vastavalt jumele leida õige lahenduse.

Kuidas kasutada?

Päikesepuudriga näole jume andmiseks tuleks suure pintsliga käia mängeldes üle näo, rõhutades nina, põski, otsaesist ja lõuga − need väljaulatuvad kohad saavad ka päikese poolt rohkem tähelepanu. Olenevalt riietusest võib päikesepuudrit kanda dekolteele, õlgadele ja kaelale, kuid ka siis tuleks kindlasti stiilipunktide kogumiseks tagada ühtlane hajutamine. Kehale sobivatest toonijatest võib esile tuua Missha päikesekaitsefaktoriga sädeleva palsami – see kauakestev palsam annab nahale sädeluse ning looduslike õlide kompleks pinguldab nahka. Päikese puudumisel või teadlikul vältimisel tõttab appi Body Drenchi päevitusprei – kohe toimiv ja kuni viis päeva kestev tulemus ei jää oranž, ei kleepu ega tuhmu ebaühtlaseks. 

Visuaalselt on päikesepuudriga võimalik muuta näo ovaali − selleks tuleb suunata puudrit põskedelt kõrvade suunas, natuke lõuajoonele ja meelekohtadele. Leidub tooteid, mille karbikeses on kõrvuti olemas nii päikesepuuder kui ka põsepuna − nende duo võimaldab lihtsasti saavutada ilusa harmoneeruva meigi. Pea meeles, et põsepuna pealekandmisel olgu päikesepuuder juba näol ootamas. Isadora kompaktne karbike sisaldab päikesepuudrit, mis vormib ja annab ilusa suvise jume, valgustpeegeldava efektiga highlighter’it ning põsepuna, millega lisada põskedele viimane lihv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles