Teesordid, millel on tervisele väga hea mõju

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matcha roheline tee
Matcha roheline tee Foto: SCANPIX

Jaapanlannadel on tihti väga hea jume, säravad silmad ja energiline olek. Ehk on nii seetõttu, et paljud jaapanlased on harjunud jooma teesid, millel on tervisele hea mõju.

On teesorte, mida on juba ammustest aegadest tarvitatud kaalulangetamiseks, meeleolu parandamiseks ja tervise hoidmiseks, kirjutab Hello Healthy. 

Roheline tee

Usutakse, et roheline tee aitab kaalu langetada ja mõjub tervisele mitmel moel hästi. See võimas rüübe sisaldab polüfenoole - antioksüdante, mis aitavad kaasa seedimisele ja langetavad kehakaalu. Selleks, et roheline tee tervist mõjutaks, tuleks seda juua umbes 2-3 tassitäit päevas. 

Matcha roheline tee

Matcha tee on rohelise tee järgmine tase, sest seda juues tarbid ära kogu lehe, mitte vaid lehest tehtud tõmmise. Selle tulemusena saab joogist kätte suurema doosi polüfenoole, flavonoide, katehhiine ja aminohappeid. Matcha tee on tuntud selle poolest, et teeb vaimu erksaks ja stimuleerib seedimist.

Valge tee

Võrreldes rohelise, musta ja oolongi teega on valge tee leht kõige vähem töödeldud - seda vaid korjatakse, aurutatakse ja kuivatatakse. Linus Paulingi instituudis tehtud uuringu järgi sisaldab valge tee paljusid samasid polüfenoole, mis roheline tee, kuid valmistamisprotsessi tõttu säilib neid teelehes rohkem. 

Oolongi tee

Seda teed nimetatakse ka «Tai naiste kaalulangetuse saladuseks». Enamasti juuaksegi seda Tais pärast sööki, et seedimisele ja toitainete omastamisele kaasa aidata. Selles on koos soe vesi, mis soodustab toidu seedimist; tanniinid, mis aitavad katta seedetrakti ja kofeiin, mis stimuleerib seedesüsteemi. Ideaalne jook pärast toekat einet.

Pu-erhi tee

Pu-erhi tee aitab vähendada halva kolesterooli taset, mistõttu on see väga hea abimees neile, kel on kolesterooliprobleeme. Selleks, et heast joogist kasu saada, tuleks seda juua pärast sööki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles