Naine hoiatab õudusttekitava selfie’ga solaariumite eest

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solaarium
Solaarium Foto: SCANPIX

Tawny Willoughby on 27aastane naine, kel diagnoositi nahavähk juba 21aastaselt. Et teised naised võtaksid haigust tõsiselt ja ei teeks samu vigu mis tema, postitas ta Facebooki hirmuäratava pildi oma kärnadega kaetud näost.

Alabamas õena töötaval Tawny Willoughbyl on basaalrakulist kartsinoomi diagnoositud juba viis korda, lamerakk-kartsinoomi ühe korra, vahendab Buzz Feed.

Nahaarstil käib naine iga 6-12 kuu järel ja saab nahavähiravi. Melanoomi pole Tawnyl olnud ja selle üle on ta väga tänulik. «Nahavähk ei ole alati sünnimärgis, mul oli ainult üks sünnimärk haige,» kirjutab ta selgituseks avaldatud pildi juures, mis on tehtud Aldara kreemiga ravimise ajal. «Lase kõiki kahtlaseid ja uusi kasvavaid laike oma nahal kontrollida. Kõike, mis ei parane, veritseb või mille peale tekib koorik. Mida varem vähk avastatakse, seda suurem on tõenäosus, et sellest ei jää inetut armi või et see areneks nii kaugele, et metastaseeruks.»

Pildi nahavähi ravist avaldas naine selleks, et motiveerida teisi päevitamisest loobuma. «Kasuta päikesekaitsekreemi ja tee spreipäevitus. Sul on ainult üks nahk ja sa peaks selle eest hoolitsema. Õpi teiste inimeste vigadest,» hoiatab ta, et päevitamine ei tohiks olla põhjus, miks ema ei näe oma lapsi suureks kasvamas. «See on nüüd minu suurim hirm, sest mul on kaheaastane poeg.»

Vastuseks lugejate küsimustele lisas Tawny pildi juurde selgituseks, et kõige rohkem käis ta solaariumis keskkooli ajal. Keskmiselt külastas ta solaariumi 4-5 korda nädalas, sest päevitus ei püsinud eriti kaua. Solaariumis käimise päeval ta päikese kätte ei läinud, ka ei käinud ta solaariumis kunagi kaks korda päevas. 

Vaata pilti siin.

If anyone needs a little motivation to not lay in the tanning bed and sun here ya go! This is what skin cancer treatment...

Posted by Tawny Willoughby on Saturday, 25 April 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles