Miks meeldivad meestele naised, kes meenutavad nende ema?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi kohtunud mehe emaga ja tundnud ebamugavust, kuna oled üsna selle ema sarnane? Tuleb välja, et sellist asja võib päris sageli ette tulla.

Soome teadlased viisid naiste ja meestega läbi eksperimendi, mille käigus võrreldi osalejate partnerite nägusid osalejate vanemate omadega, vahendab Women's Health Magazine.

Tulemused olid mõnevõrra üllatavad: kui naiste abikaasad ei näinud sugugi naiste isade moodi välja, siis mehed olid enda kõrvale valinud sellised naised, kes olid väga meeste emade moodi. Ent eksperimendi üks juhte, psühholoog Urszula Marcinkowska sõnas, et selles pole midagi ebaloomulikku. 

Matcinkowska selgitas, et emad mõjuvad meestele sügavamalt kui isad naistele, eriti just selles osas, millist partnerit enda kõrvale otsida. Muide, asi ei piirdu ainult välimusega. Emad mõjutavad ka seda, kui hästi või halvasti on mehed suutelised hilisemas elus naistega suhtlema. Kui ema pole pojale nooruses kuigi palju tähelepanu pööranud, siis võib juhtuda, et täiskasvanuna otsib mees samuti selliseid naisi, kes võivad tekitada temas tunde, et ta on kõrvalejäetud. Põhjus võib olla selles, et alateadlikult soovivad mehed suhet oma emaga paremaks muuta, kuid sel viisil pole seda võimalik teha. 

Sotsioloog Michael Kimmel lisas, et terve püsisuhte aluseks võib mõnes mõttes pidada ema ja poja lähedast ning armastusväärset suhet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles