Maovähendusoperatsiooni tõttu ei saanud Mari-Leen Albers oma poega imetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Leen Albers
Mari-Leen Albers Foto: Erakogu

Värske ema ja blogija Mari-Leen Albers sattus pärast poja sündi silmitsi ootamatu probleemiga - ta ei saagi oma lapsele rinda anda.

Pisike Hedon on praktiliselt esimesest elupäevast saanud rinnapiimaasendajat ja värske ema on pidanud pidevalt vastama hukkamõistvalt toonil esitatud küsimustele, kas imetamisest loobumine oli tal teadlik valik, kirjutab Naisteleht.

Pärast sündi hakkas lapse kaal kiiresti langema ja emal oli probleeme piima rinda saamisega. Imetamisnõustaja abist ja suurtest pingutustest hoolimata jäi beebi kõht tühjaks ning ei jäänud muud üle kui pakkuda titale rinnapiimaasendajat, mille toel hakkas väikemees kenasti kosuma.

Alles paar kuud hiljem selgus, et maovähendusoperatsiooni tõttu oli Mari-Leenu organismis vitamiinide imendumine raskendatud. «Mitte ükski arst ei maininud mulle, et peaksin seetõttu sööma kamalutega B-vitamiini, mis on rinnapiima tekkimiseks kõige olulisem,» kurdab naine ja soovitab kõikidel, kel maovähendusoperatsioon ees või selja taga, oma organismi B-vitamiiniga varustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles