Nõuandeid, kuidas teha ideaalset hobusesabasoengut

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hobusesabasoenguga saab kenasti teha trenni, see on hea soeng näiteks koduse majapidamise koristamise ajaks ja hobusesabaga võib vabalt ka tööle minna. Hobusesabapats näib küll olevat lihtne, aga kas sa tead, kuidas teha tugevat patsi, mis peaks kaua vastu?

Tegelikult ongi hobusesaba lihtne teha, kui sa tead paari kasulikku nippi. Daily Makeover pani kirja mõned nõuanded, kuidas teha ideaalset hobusesaba.

1. Harja juukseid korralikult

Hobusesaba on keeruline teha, kui sul on juustes pusad, mis jäävad sirgete juuste all kui mügarikud. Harja juuksed enne patsi tegemist korralikult läbi. Alusta otstest, et mitte juuksekarvu katki tõmmata. Selleks, et hobusesaba oleks eriti sile ja ühtlane, peaksid pärast harjamist saama sõrmi juustest läbi libistada ilma, et sõrmed kiharatesse takerduks.

2. Juuksed ei tohiks olla liiga libedad

Siledad ja libedad juuksed ei püsi kaua patsis. Selleks, et kiharaid paigal hoida, tuleks juustele lisada midagi, mis muudab need vähem libedaks. Selleks on poodides lai valik juuksehooldustooteid, mis lisavad kiharatele ka tekstuuri. Teine võimalus on teha hobusesabasoeng juustesse, mis on päeva või kaks olnud pesemata, kuna need pole nii libedad kui puhtad juuksed. 

3. Vali õige kõrgus

Hobusesaba puhul on väga oluline see, kuhu sa patsi paigutad. Kas soovid, et see oleks kõrgel või madalal? Või meeldiks sulle hoopis, kui pats on keskmisel kõrgusel? Ühe käega loo patsile n-ö alus, teise käega tõmba juukseid näost eemale. Kui valmistud trenni või jooksma minekuks, tee pats pigem kõrgele, et juuksed sind häirima ei hakkaks. Kontorisse minnes võid teha madalama ja lõdvema patsi.

4. Vali sobiv patsikumm

Ära alahinda patsikummi mõjuvõimu. Olenevalt sinu juuksetüübist, võib patsikummi elastsus määrata, kui kaua pats vastu peab. Paksemast elastikust kummid hoiavad patsi kauem, peenemad patsikummid sobivad paremini õhematele juustele. Ära kunagi kasuta tavalist kummi juuste patsi sidumiseks, kuna see lõhub juukseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles