Pihatreenimine on ohtlik ja petlik trend

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulsused, kes näitavad halba eeskuju: Nicole Polizzi, Ciara, Jessica Wright, Danielle Armstrong, Lindsay Lohan, Vanessa White.
Kuulsused, kes näitavad halba eeskuju: Nicole Polizzi, Ciara, Jessica Wright, Danielle Armstrong, Lindsay Lohan, Vanessa White. Foto: EXPOSUREFOTO.COM/ Instagram

On aasta 2015, aga korsetid on moes, nagu oleks aasta 1850. Viimaste kuude jooksul on üha enam tuntud naisi postitanud Instagrami pilte märgusõnaga waist training, mis meiekeeli tähendab piha treenimist. Kui alguses võis arvata, et tegu on vaid uue tootega, millele Kardashianid reklaami teevad, siis nüüdseks on pihatreenimisest saanud kiiresti tõusev trend.

Naised pigistavad end iga päev mitmeks tunniks ülikitsastesse korsettidesse, et piht muutuks peenemaks, kirjutab Huffington Post. Kui juba trimmis aluspesu on naise tervisele ohtlik ja seda ei soovitata pikalt kanda, siis mis võib veel täiesti jäik korsett naisele teha?

Kui keegi tahab omale peenemat pihta, on see loomulikult tema enda asi, kuid ta peaks siiski teadma, et kõhu kinnisidumine pole sugugi võrreldav kõhulihaste harjutuste tegemisega. See valus ja potentsiaalselt ohtlik tehnika ei taga pikemas perspektiivis mingit muutust, sest saledam piht kestab täpselt nii kaua, kuni «treenimisega» jätkatakse.

Seljakirurg Michael Gleiberi sõnul surub korsett ka siseorganitele. Sellega võib kaasneda palju terviseriske, nende hulgas näiteks reflukshaigus, ribikahjustused ja verevalumid. Korsett võib piirata ka vere tagasivoolu südamesse, mis võib mõjutada vererõhku ning põhjustada peapööritust ja minestamist. 

Naised, kes on jaganud oma kogemusi pihatreenimistest naisteajakirjades, on kirjeldanud seda kui põrgulikku läbielamist. Korsett on nii pingul, et süüa ei saa ning põiele surumine sunnib iga natukese aja tagant vetsu jooksma. 

Öeldakse, et ilu nõuab ohvreid, kuid mil määral? Enda igapäevane kinnisidumine, mis kahjustab organeid ja põhjustab suurt valu, pole vast võrreldav kontsade kandmisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles