Hädavajalikud juuksenipid, mida iga naine peaks teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnikord tuleb ette selliseid päevi, kui juustel pole ei tegu ega nägu. Sel puhul on hea, kui on varrukast võtta nippe, mille abil oma kaunis välimus kiirelt taastada.

Daily Mail toob välja kümme kavalat juuksetrikki, mis võiks kuuluda iga näitsiku teadmistepagasisse.

Taltsuta kräsupead hambaharjaga! Vanu hambaharju ei tasu ära visata, sest kunagi ei tea, milleks need võivad kasulikuks osutuda. Kui mõni juuksesalk ei taha kuidagi soengus püsida, pihusta vanale puhtale hambaharjale juukselakki ja säti sellega kammides juuksed paika. Nii ei jää juuksed jäigaks nagu laki pealepihustamise korral.

Kuivšampooni pane juustesse juba eelneval õhtul. Kui tead, et järgmisel päeval pead ei pese, aga juuksed võivad hommikuks rasused olla, pane kuivšampooni pähe juba enne magama minekut. Kuivšampoon imab öösel tekkiva rasu endasse ja hommikul ärgates on soeng värske. Lisaks pole ohtu, et kuivšampooni heledad laigud jääks näha nagu siis, kui see on värskelt juustele kantud.

Pihusta juukseklambritele juukselakki. Juukseklambrid on imelised abimehed, aga ainult siis, kui need ka õiges kohas püsivad. Kui klambrid ei taha värskelt pestud juustes paigal püsida, aseta need rätile ja pihusta peale juukselakki. Hiljem juustesse torgates haakuvad need paremini ja püsivad paigal.

Lokkide tegemiseks saab kasutada ka tavalist fooliumi. Jaga juuksed salkudesse. Keeruta salk sõrme ümber ja saadud rull kinnita fooliumitükiga. Kui kõik salgud rullitud, kuumuta juukseid fööniga. Oota, kuni foolium on jahtunud ja tee rullid lahti. Tulemuseks on täiuslikud lokid.

Kinnita soeng külma õhuga. Kui oled soengu tegemise lõpetanud, keera föön kõige jahedama õhu peale ja «karasta» sellega oma juukseid. Temperatuurimuutus silub juukseid, taltsutab kahusust ja aitab soengul kauem püsida. 

Kasuta rohkem oma käsi. Selle asemel, et juukselakki lihtsalt huupi pähe kanda, pihusta seda oma näppudele ja kasuta soengu kohendamiseks hoopis oma käsi.

Tee sokilokke. Kõlab ehk veidralt, aga sokkidega saab teha vägevaid lokke. Lõika üksik sokk pooleks ja keera õhukesed juuksesalgud selle ümber. Seejärel kinnita sokk pealaele kinni. Teise sokijupi külge kinnita veel kümme juuksesalku ja jäta pooleks tunniks kuni üheks tunniks seisma. Kui sokitükid lahti võtad, on tulemuseks ilusad lainelokid.

Tee kohevust tekitav krunn. See nipp meeldib eriti neile, kel on õhukesed juuksed. Õhtul, enne magamaminekut, pihusta juustesse kohevust tekitavat lakki ja seo niisked juuksed pealaele kergesse krunni. Kui hommikul ärkad, on sul kaunid vetruvad lokid.

Proovi topelt-hobusesaba trikki. Kui sul on õhukesed ja lühikesed juuksed, tee kuklasse kaks hobusesaba, üks teise alla. Nii jääb mulje, nagu juuksed oleks kohevamad ja pikemad. 

Kanna juukselakki harja peale. Enne juuste föönitamist pihusta veidi lakki otse harjale. Kui siis fööniga kuivatamise ajal juukseid harjad, tekib juustele kaunis läige ja need püsivad kauem sirged. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles