Märke, et su kallim võib olla seksisõltlane

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sina oskad tuvastada, kas su kallim võib olla seksisõltlane? USAs on seksisõltuvus üks kiiremini kasvavaid sõltuvuse tüüpe, kuid kahjuks on seda raske tuvastada ning ravida.

Seksisõltuvus või hüperseksuaalsus tähendab seda, et inimese elu juhib seks – ta mõtleb seksist ja sellest, millal saaks uuesti vahekorras olla. Seks muutub tema jaoks olulisemaks kui mõni muu elu osa: ta ei hooli enam õigest toitumisest, ei tee trenni, ei pühendu tööle ja tema armusuhted ei pruugi olla terved, kirjutab YourTango.

Seksisõltlane seab oma elu nii, et ta satuks võimalikult palju olukordadesse, kus ta saab riskantselt käituda. Ta ei hooli tagajärgedest. Tõenäoliselt õigustab ta oma käitumist või eitab probleemi, kuna tema silmis seda ei eksisteeri. Ära lase seksisõltlasel endaga mängida. Loe järgmisi märke ja mõtle, kas need iseloomustavad ka sinu kallimat.

1. Tal pole iseloomu

Selleks, et oma salajast maailma varjata, näitab ta teistele väga meeldivat fassaadi. Ent selle fassaadi tagant silmad käitumismustreid ja hoiakuid, mis pole ausad. Tema sõnadel pole sügavat sisu ja märkad peagi, et tema lood ning faktid ei sobi kokku. Paljud seksisõltlased elavad topeltelu ja võivad olla eneseimetlejad, seega on nad ka osavad valetajad ning manipuleerijad. Ära looda, et mees pakub sulle oma käitumise eest mõne siira vabanduse.

2. Ta on hull romantika järele… vähemalt esialgu

Suhte alguses on ta romantiline, kirglik ja seksikas. Ta teab, mida teha ja põimib sind varakult oma võrku. Mõned seksisõltlased võivad end ka väga hästi kontrollida, ent nad teevad seda vaid selleks, et sind paremini tundma õppida. Mida rohkem sa vastu punnid, seda suuremaks väljakutseks sa tema jaoks oled ja see on erutav. Alates esimesest kohtumisest tungib ta sinu isiklikku ruumi.

3. Seks on tema kõige tähtsam vajadus

Ta võib uhkustada sellega, et on suuteline päevas mitu korda seksima, ent tegelikult on seksisõltlased isekad kallimad, kes tahavad vaid oma vajadusi rahuldada. Ole selliste partneritega väga ettevaatlik.

4. Ta kaotab ajataju

Tema prioriteediks on naudingu tagaajamine ja kogemine. Miski muu pole tema jaoks oluline. Jälgi, kas ta peab kokkulepitud aegadest kinni või kas ta hilineb pidevalt kohtingutele.

5. Ta ei hooli turvaseksist ega suguhaigustest

Selline hoolimatus muudab seksi tema jaoks vaid erutavamaks. Ta ei muretse sellepärast, kas seks on turvaline. Sarnase hoolimatusega suhtub ta elus ka teistesse asjadesse.

6. Ta pelgab pühendumist

Ta ei soovi püsisuhet. Ta võib abielluda valedel põhjustel (partneri rahaline seis või positsioon ühiskonnas).

7. Ta käib mitme partneriga väljas

Seksisõltlaste puhul on üsna tavaline see, et nad võivad korraga «taga ajada» mitut partnerit. Loomulikult ei maini ta oma partneritele, et tal on veel teisigi silmarõõme. Enamik seksisõltlasi ei mäleta enam, mitu voodikaaslast on neil olnud. Taolised inimesed pole peaaegu kunagi üksi – alates täisealiseks saamisest (või ka enne seda) on nad pidevalt suhetes.

8. Ta ei lepi eitava vastusega

Sõltuvusele viitab seegi, kui partner ei suuda eitava vastusega leppida. Pane tähele, kas ta viriseb, vingub ja kritiseerib vaid selleks, et oma tahtmist saada. Tema jaoks ei oma sinu «ei» mingit kaalu.

9. Ta on emotsionaalselt eemalehoidev

Seksuaalne aktiivsus ei pruugi sõltlasele rahuldust pakkuda – ei emotsionaalses ega seksuaalses mõttes. Ta ei loo sinuga mingit sidet. Kui ta astub uksest välja, oled sa juba tema peast pühitud.

10. Tema puhul võib täheldada selgeid seksisõltuvuse märke

Kõige ilmselgemad märgid on:

  • seks ilma kaitsevahendita;
  • suur huvi pornograafia vastu;
  • telefoni- või küberseks;
  • üheöösuhted;
  • kõrvalsuhted;
  • uute partnerite otsimine veebi vahendusel;
  • keskmisest suurem voodikaaslaste arv;
  • sage eneserahuldamine, enda alasti keha teistele näitamine, liputamine, prostitutsioon;
  • seksuaalne ahistamine, ärakasutamine, vägistamine.

11. Sinu kõhutunne ütleb, et midagi on korrast ära

Kui sa seda artiklit loed, siis tõenäoliselt närib sind väike kahtluseuss oma kallima suhtes. Ära oota, et teie suhe leiaks traagilise lõpu. Kui oled kindel, et su kallim on seksisõltlane, lõpeta see suhe kohe ära ja säästa end südamevalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles