Kevadel sea kapid korda!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teeme ära! talgupäev on üllas ettevõtmine – prahi, sodi ja üleliigse kokku kogumine oma koduümbruses. Kunagi võiks jõuda meie ühiskonna suhtumine nii kaugele, et polegi vaja teha teeme-ära-päevi. Kõik oskaksid hoida ja hoolida sellest, mis meie ümber. Kui igaüks meist hoolitseks selle eest, et prügi, mille tekitame, õigesse kohta saaks, oleks juba suur asi. 

Lugesin just ühe kunagise koolivenna postitust, kus ta kirjutas, et iga kord kui tema loodusesse läheb, võtab ta sealt kaasa suure kotitäie prügi. Selline üllas ja austav suhtumine loodusesse või oma kodutänavasse võiks levida ja nakatada meid kõiki, kirjutab osta.ee moeblogi.

Koristamine on kevade saabudes aktuaalne teema. Looduses kõik ärkab ja tärkab, algab uus aastaring. Samuti toimub inimeste sees ärkamine ja

Juba koristan!
Juba koristan! Foto: SCANPIX

puhastumine. Lüüakse läikima kõik hingekeeled kui vana hea tšehhi kristall. Pole paremat tunnet kui üleliigsest vabanemine, õhu ja ruumi tekitamine uuele. Kui vana on ees, siis uuel pole ruumi tulla. Vana võib olla kellegi uus ja hea. Nii juba on kord elus nende asjadega.

Sama reegel kehtib ka sinu riidekapis. Kevade saabudes hakkab kapp vaikselt paludes sosistama: Korista mind! Korista mind! Ja kui sa sellele tähelepanu ei pööra, siis üsna pea kapp enam ei sosista, vaid ütleb juba tunduvalt tugevama ja nõudlikuma hääletooniga igat silpi rõhutades: «Ko-ris-ta-aa mind!» Seda enam ei saa eirata. Tuleb võtta ette kapi igakevadine suurpuhastus. Enam pole seda kuhugi lükata. Õigupoolest on selle jaoks tagumine aeg…

Mina olen juba ära sorteerinud asjad, mis ma tahan maale saata, äraandmiseks. Samuti on mul kuhi riideid sõbrannade ja õdede jaoks kõrvale pandud, mis arvan neile sobivat ja meeldivat. Viimane kategooria asjadest, osa neist täitsa uued, ootavad ülespildistamist ja Osta.ee-sse üles panemist, et saaksin n-ö algkapitali uute jaoks.

Oskan olla tänulik oma vanadele asjadele, mis on mind korralikult teeninud. Nii mõnelgi õhtusöögil, reisil või üritusel on nad mu olemise mõnusaks teinud. Nende riietega on seotud ilusad mälestused. Kuid nüüd on nende riiete külaskäik mu riidekapis lõppenud ja rongipilet juba uude sihtpunkti ka olemas. Head teed! Olgu teil uue peremehe juures vähemalt sama hea ja teenige teda sama truult kui mind.

Kui Sa oled suurpuhastuse oma kapis juba teinud, siis oled sa väga tubli! Kui mitte, siis on selle jaoks täpselt õige aeg.

Teeme ära!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles