Lugeja kirjutab: Mehed! Keda või mida te tegelikult tahate?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Postimehe naisteportaalile kirjutas kommentaari naine, kes jõudnud arusaamisele, et mees on tugevale naisele vaid koormaks ja muudab ta nõrgaks.

Erinevad meediakanalid kajastavad pidevalt omadusi, mida mehed naiste juures hindavad - enesekindlus, iseseisvus, intelligentsus, avameelsus, julgus jne. 

Üldpilt on selline, et meeste kõrval on ikka vaid allasurutud, rumalad, enesega mitte hakkama saavad naised. Ilmselt on sellist naist hea lõa otsas hoida, alla suruda, panna ilusate asjade eest teda n-ö enda pilli järgi tantsima.

Need naised, kes vähegi ise oma eluga hakkama saavad, nendele õpetavad mehed, et nii peabki olema. Nemad saavad olla siis rahulikult edasi diivanikaunistused, oodates, millal toit valmib ja kenasti kandikul ette tuuakse, oodates, millal lapsed kasvatatud, kodu kraamitud ja arved makstud. Mõnda aega võib selline tore elu kesta, kuid õnneks on sellistel tublidel naistel ka julgus taolistest mehehakatistest loobuda ja üksi (või lastega) jätkata.

Ega ilma asjata ei ole tuntud ütlemine, et parimad kasvatajad on mehed… Mitte keegi peale nende ei suuda õpetada naisi lootma vaid iseendale.

Ei tahaks üldistada ja öelda, et kõik mehed ongi sellised, aga tegelikult vastab ju üldpilt ikka konkreetsele väljaütlemisele küll.

Võimalik, et asi on minu pidevatest ebaõnnestumistes ja valedes valikutes ja ilmselt olen mina üks nendest «õnnelikest» naistest, kes just sedasorti mehi ligi tõmbab aga ausalt öeldes ei saa (võimalik, et enam ei taha ka) ma isegi auto parandamise osas loota ühelegi mehele, rääkimata moosipurgi lahti keeramisest või radikate õhutamisest. 

Ilmselgelt vastab tõele lause, et mees on tugevale naisele vaid koormaks pärsib tema tugevust ja muudab ta nõrgaks.

Mehed ei suuda hakkama saada naisega, kes julgeb tähtsate otsuste langetamisel sõna sekka öelda või lausa hiilatagi mõne omapoolse hea ideega. Igegi kui see mõte on hea, leiab mees kindlasti kitsaskohti, et oma mõtete ja «tarkust» rõhutada. Mees on ju ikkagi perepea ja tema otsustab, mis on õige ja naine noogutab vaid takka kui tahab «hea naine» olla.

Mida te siis õieti tahate? Hädaldate, kui naine on vaid kodukaunistus, kuid samas ei oska te ka midagi peale hakata aruka ja kena, iseseisva naisega, kes hoolimata oma iseseisvusest ootab ka teine kord mehe abistavat kätt ja sooja sõna.

Kui naine ei saa olla naine, siis ta jääb haigeks. Ta loodab. Pettub. Ta tahab olla veel tugevam ja tublim. Tulemuseks on ta nagu mees. Mees, kes lööb käega ja teeb ise ära, selle asemel, et abi paluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles