Mida tasuks pühapäeval oma välimuse heaks teha, et esmaspäeval ilus välja näha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pühapäeva õhtud on mõeldud lõõgastumiseks. Mis oleks veel mõnusam, kui diivanil pikutades häid saateid vaadata ja uueks töönädalaks valmistuda? Võta täna veidikeseks aeg maha ja hellita end natuke. 

Women's Health Magazine pani kirja mõned nõuanded, mida võiks pühapäeva õhtul oma välimuse heaks teha, et esmaspäeval ilus välja näha. Proovi neist ühte või kõiki, sinu valik!

Valmista ise jumet värskendav näomask

Kodus leiduvatest toiduainetest saab valmistada tõhusaid näomaske. Siin on ühe retsept: võta 10 spinatilehte, pool banaani ja paar tilka orgaanilist avokaadoõli. Pane kõik koostisosad kannmiksrisse ja mikserda natukene, kuni saad tükilise pasta, mida on võimalik nahale määrida. Jaota pasta ühtlaselt oma näole, lase 30 minutit mõjuda ja loputa.

Spinat annab verelibledele hapnikku, tänu millele paraneb vereringe ja nahk saab terve sära. Banaanis on looduslikke õlisid, mis parandavad samuti vereringet ja ka kollageeni tootmist. Avokaadoõli muudab naha pehmemaks ja paneb särama.

Foto: SCANPIX

Niisuta näonahka

Selleks, et nahale tõesti värsket sära anda, vaheta oma tavapärased näokreemid nende vastu, mis sisaldavad hüaluroonhapet. Hüaluroonhape aitab nahal vedelikke lukustada. Selleks, et niisutav näokreem mõjuks eriti tõhusalt, koori eelnevalt õrnalt nahka. 

Enneta paistes silmaaluseid

Kas hommikul peeglisse vaadates tundus, et silmade ümbruses olev nahk on kergelt paistes? Võib-olla on süüdi paar kokteili, mida sa sõbrannadega eelmisel õhtul baaris nautisid. Paistetust on aga võimalik ennetada. 

Ekspertide sõnul põhjustab silmaümbruse naha paistetust see, et keha hoiab vedelikke kinni ja selle põhjuseks on tavaliselt liiga soolased toidud või vähene vee tarbimine. Üks variant, kuidas paistetust ennetada, on ööseks aken veidike lahti jätta. Jahe õhk vähendab paistetust ning põletikku ja tõmbab naharakke kokku. Teine võimalus on kasutada põletikku vähendavat silmakreemi. 

Hoolitse ka peanaha eest

Nädala sees on meil kõigil tavaliselt väga kiire, seega võib peanaha masseerimine tunduda olevat viimane asi, mille jaoks aega leida. Pühapäeva õhtul võiksid aga varuda umbes 10 minutit ja masseerida oma peanahka nii, nagu seda tehakse juuksurisalongides. Peanaha massaaž stimuleerib vereringet ja soodustab uute naharakkude tootmist. 

Tee sõrmedega ringikujulisi liigutusi. Kui kasutad mõnda spetsiaalset kreemi või juuksemaski, hõõru seda sõrmede abil oma peanaha sisse. Kui su peanahk kipub olema kuiv, kasuta teepuuõli ja lase sellel enne juuste loputamist veidike mõjuda.

Ära unusta oma kauneid kiharaid

Aeg-ajalt võiks juustele teha juuksemaski, mis muudab juukseid tervemaks ja lisab neile sära. Kui sa ei taha kreeme või maske kasutada, pane lihtsalt soe ja niiske rätik pähe. Erinevaid juuksemaske võib kiharatesse jätta ka ööseks. Võid näiteks juuksed kergelt patsi punuda ja hommikul on sul kaunid lokid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles