Laused, mida edukate naiste suust ei kuule

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Edukad naised valivad oma sõnu väga hoolikalt, kuna nad teavad, et sõnadel on suur jõud. Marie Claire pani kirja mõned laused ja sõnad, mida edukate naiste suust ei kuule.

«Ma ei tea, kuidas…»

Kõige nupukamad naised on ka kõige leidlikumad. Nad ei pruugi alati teada, kuidas üht või teist asja teha, eriti kui tegemist on millegi uuega, kuid nad nuputavad selle välja. Nad jälgivad, kuidas teised tegutsevad, nad esitavad küsimusi ja teevad taustauuringut. Ja nad saavad hakkama! Me kõik saame asjadega hakkama, kui me oleme valmis õppima ja arenema.

«Mul pole aega.»

Meie kõigi päevad on 24 tundi pikad. On meie endi asi, kuidas me otsustame oma päevi ja meile antud tunde veeta. Kui sa ütled, et sul pole mingi asja jaoks aega, siis tegelikult tähendab see, et sa ei taha seda asja teha. Palju tõhusam viis on rääkida ajast konkreetsemalt. Näiteks nii: «Ma saan selle projekti ette võtta, aga mul on vaja (ütle mingi ajaühik) selle tegemiseks.»

«Jah.» (kõigele)

Vahel tuleb osata ka eitavat vastust anda. Me ei saa kogu aeg kõigile inimestele heameelt valmistada. Me ei saa osa võtta igast koosolekust, kohtumisest, üritusest, kuhu meid kutsutakse. Sõbralikul viisil «ei» ütlemine on iga eduka naise oluline oskus. Täna inimest, et ta sinu peale mõtles, kuid ära oma graafikut üle koorma.

«Ma ei saa piisavalt palka.»

Olgem ausad, kas keegi julgeb üldse tunnistada, et tema saab oma töö eest piisavalt palka? Targad naised ei väljenda oma negatiivseid tundeid. Nad teavad, et lisaraha on võimalik teenida siis, kui inimene on ise valmis rohkem pingutama. See on negatiivne ja ohtlik kommentaar, mida ei tohiks kunagi oma ülemuse juuresolekul mainida.

«See pole aus.»

Ilmselt oled korduvalt kuulnud, et elu pole aus. Edukad naised ei loodagi, et elu oleks aus või õiglane. Nad kasutavad oma võimu, et teha väikseid muudatusi ja keskenduda sellele, mida nad saavad teha, mitte sellele, mille ohvriks nad on langenud. Võid kindel olla, et mõni kolleeg saab enne sind ametikõrgendust; ülemus ei kiida sind hea töö eest; mõni meeskolleeg saab sinust rohkem palka jne. Edukad naised valivad, milliseid lahinguid on mõttekas pidada ja millal on tegemist vaid ajaraiskamisega.

«Ma ei puhka kunagi.»

Paljud naised arvavad, et see on justkui asi, mille üle tasuks uhke olla, kuid pikas perspektiivis teeb töönarkomaani elu sulle vaid liiga. Kas oled tähele pannud, et firmajuhid ja kõrgematel kohtadel olevad isikud võtavad alati oma puhkusepäevad välja? Edukad naised teavad, et vahel tuleb aeg maha võtta ja nad ei alahinda puhkuse tähtsust. Puhkus mõjub hästi mõistusele, kehale ja loomingulisusele. Läbipõlenud ja väsinud kolleeg või juht ei pea kaua vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles