Kuidas vastata küsimusele, miks sul lapsi pole?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Theroux ja Jennifer Aniston.
Justin Theroux ja Jennifer Aniston. Foto: SCANPIX

Kuigi paljud kahekümnendates noored otsustavad tänapäeval üha hilisemas eas lapsi saada, on ühiskonnal endiselt raske aktsepteerida naisi, kel pole lapsi (ja kes ei taha ka lapsi saada). Noored naised kurdavad sageli, et tunnevad survet lapsi saada, kuna lapsi seostatakse naiselikkuse ja emadusega.

Kui mõned naised tõepoolest ihkavad omale järeltulijaid, leidub ka neid naisi, kes on otsustanud lapsi mitte saada või kes pole veel üldse oma otsust langetanud. Hoolimata sellest, mida naine lastesaamisest arvab, on tegemist tema isikliku otsusega ja keegi ei tohiks seda kritiseerida. Mic.com toob näiteks mõned kuulsad naised, kes on ausalt ja avameelselt öelnud, miks neil veel lapsi pole või miks nad on otsustanud lastesaamisega oodata.

Cameron Diaz
Cameron Diaz Foto: Topphotos/UNIMEDIA/SIPA/Topphotos/UNIMEDIA/SIPA

1. Cameron Diaz: «Mul on uskumatu elu. Mõnes mõttes on mu elu selline just tänu sellele, et mul pole lapsi... Ma olen lihtsalt teinud teistsuguseid valikuid.»

2. Jennifer Westfeldt (näitlejanna ja režissöör, näitleja Jon Hammi elukaaslane): «Võimalus, et me võime seda otsust kahetseda, ei tundu olevat piisavalt hea põhjus, miks lapsi saada.» 

3. Zooey Deschanel: «Nagu iga naine ei jõuaks oodata, millal ta saab sünnitada! Ma ei usu seda. Meeste käest ei küsi seda keegi.»

4. Marisa Tomei: «Ma ei tea, miks naised peavad saama lapsi selleks, et neid võetakse kui täisväärtuslikke inimesi.»

5. Chelsea Handler: «Lapsepõlv on paljude jaoks raske aeg. Ma ei tea, kas ma suudaksin taluda seda, kui mu oma laps peaks läbi elama samu asju, mida mina lapsepõlves kogesin.»

6. Oprah Winfrey: «Kui mul oleks lapsed, siis nad vihkaksid mind... sest miski mu elus oleks pidanud kannatama ja tõenäoliselt oleks selleks olnud lapsed.»

Ellen DeGeneres ja Portia de Rossi
Ellen DeGeneres ja Portia de Rossi Foto: SCANPIX

7. Ellen DeGeneres: «Sul peaks olema imelised oskused ja soov või tung lapsi saada, ei tohi unustada ka seda, et laste kasvatamine tähendab tööd ja vastutust - ma ei tahaks neid tuksi keerata!»

8. Margaret Cho: «Kui ma näen lapsi, ma ei tunne midagi. Mul puuduvad emainstinktid.»

9. Sarah Silverman: «Ma tahan lapsi siis, kui pole ühtegi muud asja, mida ma nii väga tahaks ja ma saaksin neist oma maailma teha.»

10. Kim Cattrall: «Ma arvan, et nad on armsad ja naljakad ja nunnud ja siis kimbutab mind peavalu.»

11. Jennifer Aniston: «Sa ei pruugi olla sünnitanud, aga see ei tähenda, et sa ei hoolitseks kellegi eest nagu ema - koerte, sõprade, sõprade laste eest. On palju põhjuseid, miks osal inimestel pole lapsi ja kellelgi pole õigust midagi eeldada. See on üsna ebaviisakas, solvav ja rumal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles