Spordirõivastefirmat kritiseeritakse seksistlike rõivasiltide eest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Indoneesia spordirõivastefirma Salvo Sports sai kõvasti kriitikat, kuna nende rõivaste siltidel ilutses seksistlik soovitus.

Kõigepealt on sildil loetletud soovitused, kuidas antud rõivaeset võiks pesta, seejärel on pakutud: «Või anna see oma naisele, see on tema töö», vahendab Cosmo.

Paljud inimesed väljendasid Twitteri vahendusel oma pahameelt ja mitmed pöördusid otse ettevõtte poole, et kuulda nende kommentaari. Salvo Sportsi juhid mõistsid, et ettevõte peab omalt poolt mingi avalduse tegema ja väljastasid järgmise sõnumi: «See lause tähendab seda, et selle asemel, et rõivast valesti pesta, võiks selle pigem anda mõnele naisele, kes oskab rõivaid paremini puhastada. Meie eesmärgiks polnud naisi alandada. Tahtsime hoopis, et mehed õpiksid naistelt, kuidas rõivaste eest hoolitseda.»

Paljude Salvo Sportsi klientide hinnangul pole tegemist kuigi tõsiselt võetava selgitusega ja ettevõte peaks hoopis vabandama ning silte muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles