Uued suunad ilumaailmas: rinnapiim asendab näokreemi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilusalongis pakutakse erinevaid hoolitsusi.
Ilusalongis pakutakse erinevaid hoolitsusi. Foto: SCANPIX

Teolima, platsenta, eesnahk ja linnukaka – need on vaid mõned omapärased «ilutegijad», mida maailmas kasutatakse ja mis väidetavalt mõjuvad nahale imeliselt. Nüüd võib sellesse nimekirja lisada veel ühe asja: rinnapiima.

Hiljuti avati Chicagos ilusalong, mis lubab klientidele pakkuda näohoolitsust, kus kasutatakse rinnapiima. Kuigi see võib kõlada uue asjana, tuleb guugeldades välja, et paljud emad ning looduslike ilutoodete pooldajad on juba üsna pikka aega kasutanud rinnapiima näokreemi asemel ja kiidavad selle häid omadusi, kirjutab Shape.

Rinnapiim aitab väidetavalt nahka puhastada ning pakub leevendust aknele ja ekseemile. Rinnapiima võib edukalt kasutada ka silmameigieemaldajana ja kuivade huulte niisutajana. Kuigi teadlased pole otseselt toetanud rinnapiima kasutamist näohoolduses, on uuringud näidanud, et see võib nahale tõepoolest hästi mõjuda. Rinnapiimal on näiteks antibakteriaalne ja põletikuvastane toime.

Kui rinnapiima kasutamine tundub veider ja tekitab ebamugavust, võib selle asemel kasutada kookosõli. Kookosõli on samuti looduslik ja ääretult kasulik abivahend, mis mõjub hästi nii nahale, juustele kui küüntele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles