Mitmekülgne väike must kleit

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Osta.ee moeblogi

Väike must kleit ehk väike õhtukleit on sobivaim riietus peaaegu kõikidel pärastlõunastel üritustel, kirjutab Osta.ee moeblogi.

Foto: osta.ee

Must kleit on üks riietusesemetest, mis peaks kindlasti su riidekappi tee leidma, juhul kui ta seal juba ei ole. Must kleit on üks baasesemetest, millega saab väga palju erinevaid outfit’e luua. Seetõttu võiksid sellesse natuke rohkem investeerida ja kangale ning kvaliteedile rõhku panna.

Foto: osta.ee

Kuna must kleit on juba palju aastakümneid au sees olnud, siis pean vajalikuks mainida, et termini «väike must kleit» tõi 1930. aastatel moemaailma kuulus prantsuse moelooja Coco Chanel. Edasi aitasid musta väikest kleiti kui ikooni kinnistada lauljatar Edith Piaf ja näitlejatar Audrey Hepburn filmis «Hommikusöök Tiffany juures».

Milles peitub musta kleidi võlu?

Foto: osta.ee

Usun, et sa juba tead, et must «kaotab» mõned kilod. Musta kandes mõjud saleda ja elegantsena. 

Must annab suurema vabaduse lisandite suhtes, võimaldades soovi korral valida julgema koti, sukad või kingad. Kuna aksessuaaridega mängides saab sama kleidiga jätta täiesti erinevat üldmuljet, võib seda kleiti kanda pikki aastaid.

Samuti on must kleit hea võimalus eksponeerida oma ehteid.

Mustad kõrgekontsalised kingad koos mustade sukkadega annavad jalale optiliselt sihvakust juurde. Kingad võiksid olla pigem kinnise ninaga kui kannad sukkpükse, kuid tänapäevamood on kõikelubav ja nii võidki ajakirju sirvides näha ka sukkade ja kõrgekontsaliste rihmikute kooslust.

Foto: www.osta.ee

Lõbusamat nooti mustale kleidile võid lisada just kingade näol.

Muidugi on must väga nõudlik värv ning musta kleidi kandja peab alati olema hoolitsetud soengu ja viimistletud meigiga.

Teadmiseks, et musta kanga pealt paistavad välja kõik väikesed ebemed ja juuksekarvad. Sellepärast pead hoidma riideharja läheduses, et oma kleidi eest eriliselt hoolt kanda! Usu, ta tasub sulle kuhjaga.

Mõned huvitavad leiud: http://www.osta.ee/pidulik-kleit-must-sm-midi-56993671.html, http://www.osta.ee/pidulik-must-kleit-pitsiga-sm-suurusele-61408823.html, http://www.osta.ee/mbym-must-kleit-61368008.html ja http://www.osta.ee/uus-stiilne-naistekleit-must-61983507.html

Kummardus mustale kleidile!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles