Seksikad lõhnad, mil on tõestatult võrgutav mõju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sa oled kunagi kellegi lõhna tundes mõelnud, et ta tundub kuidagi seksikas? Muidugi, selles pole midagi tavatut. Seos aroomi ja seksuaalse külgetõmbavuse vahel on sama vana kui tsivilisatsioon isegi.

Teatud lõhnad võivad inimest stimuleerida ja ergutada. You Beauty konsulteeris lõhnaekspertidega, millistel lõhnadel on suurim võime inimesi seksuaalselt erutada.

Muskus

Parfüümimeister Christine Nageli sõnul on muskus kõikides lõhnakomponentidest kõige lihalikum. Seos muskuse ja seksi vahel on otsene: see imiteerib isashirvede sugunäärmetest saadud lõhna. See on sensuaalne aroom, mis erutab kergesti kõiki meeli. Kui sind huvitab ürgne ligitõmme, siis on muskus sinu lõhn.

Vanilje

Vaniljet peetakse sageli täiesti põhjendamatult igavaks. Tegelikkus on hoopis vastupidine. Vanilje lõhn on afrodisiaakum, mis võib mõjuda stimuleerivalt ja erutavalt nii meestele kui naistele. Vanilje võib olla pehme ja peaaegu magus, kuid sel on ka intensiivne ja loomalik poolus. Lisaboonusena kaasneb vaniljelõhnaga õnnetunne, mis on kultuuriülene. See on ka lõhn, mida lisatakse üle kogu maal lõhnastatud toodetesse kõige rohkem.

Jasmiin

Jasmiin on tuntud kui kõige sensuaalsem lõhn. See on ka täiesti ainulaadne, sest magusat lillenooti täiustab indool. See on aromaatne ühend, mida leidub ka inimese genitaalides. Jasmiinil on optimistlik ja päikseline lõhn, mis päevasel ajal võiks iseloomustada ulakat naabritüdrukut, öisel ajal sensuaalset võrgutajat.

Piparmünt

Piparmünt pole just selline lõhn, mida tavaliselt seksikaks peetaks. See on üldiselt ergutav aroom, millel on värske ja ärevust tekitav mõju. Teaduslikud uuringud on lisaks näidanud, et piparmündil on ergutav ja vaimselt stimuleeriv toime, kuid see on ka füsioloogiliselt erutav. Selle mõju seksuaalsusele on seega sekundaarne, sest see avab inimese meeled ja tekitab õnnetunnet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles