Trendikompass: sõnumiga T-särgid

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristina Pentsa

Kuigi riietumine on paratamatult üks osa eneseväljendusest, ka siis kui inimene sellele teadlikult ei mõtle, on võimalik oma riietusega ka palju otsesemalt midagi öelda, nii et igaüks aru saab!

Sõnumiga T-särgis pole midagi uut ning otseselt ei saa ka öelda, et see üldse viimaste aastakümnete jooksul moepildist kuskile läinud oleks. Küll on aga laienenud see trend, millega T-särke kanda võiks, kirjutab Ooolala moeblogi.

Sõnumitega T-särke kannavad inimesed mitmel põhjusel. Mõnikord lihtsalt naljaka sõnumi pärast, millel tegelikult isiklikku seost kandjaga suurt polegi. Teinekord vaimustab humoorikas sõnum, mis annab teistelegi signaali, et oled hea naljasoonega ja muhe isiksus. Samuti võivad T-särgid näidata mingit meelsust (poliitilist, rahvuslikku, fännikuuluvust) ning aitavad seega ka tõmmata nende inimeste tähelepanu, kes jagavad sinuga sarnaseid vaateid.

Eric Bledsoe. Foto: AP
Eric Bledsoe. Foto: AP Foto: Matt York/AP

Et inimestes tekitavad need sõnumid suurt huvi, ei tasuks selga panna särki, mille sõnumit sa ise selgelt ei mõista või mis sinuga tegelikult seotud pole. Muidugi, kui see just sinu tahtlik eesmärk inimesi segadusse ajada pole.

Kindlasti on sõnumiga T-särk hea vestluse algataja. Tekib teema, millel vestelda ja ühtlasi võib päris võõral inimesel olla lihtsam kontakti leida. Näiteks viidata, et ka talle meeldib sama bänd.

Viimasel ajal on trendiks muutunud T-särkide kombineerimine ka natuke klassikalisemate riietusesemetega. Näiteks, pliiatsseeliku või viigipükstega. Puuvillase särgi suureks eeliseks on see, et see on nahasõbralik ja mugav ning seega pole, et nii paljud ülistiilsed naised lihtsad T-särgid oma garderoobi integreerinud on. 

Muidugi tasub kaaluda, millistesse kohtadesse oma teravmeelsete T-särkidega minna ning igasuguste oluliste kohtumiste puhul tasub igaks juhuks mitu korda mõelda, milliseid sõnumeid see välja saadab. Ka on tark vältida igasuguseid seksile viitavaid sõnumeid a'la «I’m so hot!», mis võivad tekitada tõsiselt ebameeldivaid situatsioone pealetükkivamate tüüpidega. Samuti ei ole hea toon kanda T-särki, mille sõnum on kellegi suunas solvav või halvustav. Ka ülipopulaarne ingliskeelne sõna «f**k», mis meile täiesti malbena tundub, ei ole hea maitse tunnus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles