Kümme levinud müüti petmise kohta kummutatud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ei tasu arvata, et kõrvalsuhe on alati pikalt ette planeeritud või et inimesed reeglina otsivad võimalust, kuidas oma kaaslast petta. Seda võib juhtuda igaühega meist: oled juba pikaajalises suhtes või abielus, kuid siis tuleb sinu ellu keegi, kellelt sa ei suuda oma pilku pöörata.

Kõrvalsuhted ja petjad pole alati sellised, nagu paljud meist arvavad. YourTango pani kirja kümme petmise kohta levinud müüti, mida ei tasu uskuda.

1. Enamik petjaid on ise otsinud kõrvalsuhet

Tegelikult on kõrvalsuhetes sageli inimesed, kes pole seda võimalust ise otsinud. See on eriti tõene neil juhtudel, kui partner on oma kallimat petnud vaid ühe inimesega. Kõrvalsuhted saavad sageli alguse sõprusest, mis muutub aja jooksul intiimsemaks.

2. Enamik inimesi eelistavad oma kallimale kedagi nooremat ja ilusamat

Vahel võib juhtuda, et mõni tegevjuht eelistaks enda kõrval näha noort ja ilusat naist, ei pruugi armukesed alati olla nooremad, jõukamad või ilusamad kui petja tegelik kallim.

3. Kõrvalsuhe tähendab alati abielu lõppu

Enam kui 50 protsenti abieludest suudab kõrvalsuhtest üle saada. Kuigi tulevikus võivad suhte lõhkuda muud probleemid, on paljude jaoks olnud üllatav see, et nad suudavad pärast kõrvalsuhet veel oma partneri kõrvale jääda.

4. Kes on ühe korra petnud, petab veel

Kuigi osal petjatel võib olla mitu kõrvalsuhet, on petmine tavaliselt ühekordne asi. See, mis juhtub pärast petmist, võib abielule uue kursi anda või selle lõhkuda. Pärast kõrvalsuhte lõpetamist peaks petja olema täiesti aus, et mõlemal partneril oleks aega paraneda.

5. Kõrvalsuhe leiab aset siis, kui abielus on midagi halvasti

Tõde on see, et igas abielus on omad probleemid. Kõrvalsuhe võib viidata sellele, et partnerid ei oska kahekesi koos oma probleeme lahendada. Ent see, kui sinu abielus või suhtes esineb probleeme, ei anna veel õigust petmiseks.

6. Kõrvalsuhe seisneb ainult seksis

Reaalsuses on nii, et paljud kõrvalsuhted tekivad, kuna üks partneritest otsib teise inimesega emotsionaalset sidet. Vahel ei pruugi kõrvalsuhe kaugemale minnagi. Kuigi emotsionaalne lähedus võib viia füüsilise läheduseni, ei loodud kõrvalsuhet alguses seksi eesmärgil.

7. Kui pole seksi, pole ka suhet

Nagu mainitud, ei pruugi kõrvalsuhtes üldse seksi esineda. Kas seda võib pidada petmiseks, kui mees on poole ööni üleval ja vahetab kelmikaid sõnumeid mõne vana klassiõega? Mees ise ei pruugi seda petmiseks pidada, aga ilmselt oleks tema partner teistsugusel arvamusel. Kui suhtled emotsionaalselt kellegagi, kes võiks olla potentsiaalne armuke, siis võib seda pidada petmiseks.

8. Petmise ajendiks pole kunagi ainult seks; see viitab teistele abieluprobleemidele

On vale eeldada, et kõrvalsuhe tekib ainult siis, kui partneri emotsionaalsed vajadused on rahuldamata. Leidub palju neid, kelle jaoks on kõrvalsuhe võimalus kodust välja minna ja lihtsalt seksida.

9. Enamik kõrvalsuhtes olevaid inimesi pole abielus õnnelikud

Kui petjatelt on küsitud, kas nad soovivad abielu lahutada, on enamik neist vastanud eitavalt. 56 protsenti kõrvalsuhtes olnud meestest ja 34 protsenti naistest on hinnanud oma abielu õnnelikuks või lausa väga õnnelikuks. 

10. Kui kõrvalsuhe on avalikuks saanud ja paar otsustab kokku jääda, ei saa nad enam kunagi õnnelikud olla

Inimesed ei räägi kõrvalsuhetest oma sõprade või naabritega, mistõttu väga tihti ei kuule just häid lugusid, kuidas üks või teine afäär on lõppenud. Aga paljud paarid võivad õppida, kuidas edukalt oma suhe taas üles ehitada; mõned inimesed on lausa öelnud, et nende suhe on pärast petmist tugevam kui enne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles