Viis põhjust, miks duši all käimine ei mõju alati hästi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi astunud dušikabiinist välja ja pärast pesemist tundnud, et mõni koht sügeleb või nahk on liiga kuiv? Kas juuste pesemine muudab juukseid inetumaks? Kas duši all käimine ei peaks puhastama nii keha kui juukseid ja muutma meid pigem kaunimaks? Oleneb sellest, kuidas sa end pesed.

Women's Health Magazine pani kirja viis põhjust, miks duši all käimine ei pruugi alati hästi mõjuda.

1. Veedad duši all liiga kaua aega

Liiga pikalt duši all olemine võib naha kuivaks muuta, eriti juhul, kui kasutad kuuma vett. Nahaarst Sandy Johnson ütles, et soovituslik on piirata duši all ja vannis veedetavat aega 10 minutile, muidu võib juhtuda, et soe vesi eemaldab liiga palju naha loomulikku rasu ja nahk muutub kuivaks. Kuum vesi võib muuta naha ka tundlikumaks.

2. Kuivatad end saunalinaga liiga karmilt

Johnson soovitab pärast pesemist nahka rätikuga patsutada, mitte nühkida, kuna see võib nahka ärritada. Seejärel võiks kogu kehale kanda neutraalset niisutavat kreemi ja sellega tasuks hõõruda ka küüsi. Juukseid võiks samuti rätikuga patsutada, mitte neid hõõruda või väänata, kuna see võib juukseid kahjustada.

3. Kasutad liiga karedaid seepe ja kehakoorijaid

Johnsoni sõnul on kõige parem kasutada õrnu ja lõhnatuid kehahooldustooteid. Lõhnavates toodetes võib olla kemikaale, mis ärritavad tundlikku nahka. Samuti tasuks vältida karme kehakoorijaid, mis võivad olla liiga tugevad ja mõjuda nahale ärritavalt. Kuna tavaline seep eemaldab nahalt kogu rasu, tasuks otsida niisutava toimega kehahooldustooteid.

4. Pesed iga päev juukseid

Õhemate juustega naised võivad võib-olla tõesti iga päev oma kiharaid loputada, aga kui sul on paksud või lokkis juuksed, võib liiga sage pesemine muuta juuksed kuivaks ning kahuseks. Paljude juuksetüüpidega on nii, et mida puhtamad on juuksed, seda raskem on neid taltsutada. Liiga tihti šampooni kasutamine ja juuste kuuma veega pesemine võib muuta tuhmimaks ka juuksevärvi. Värvi säilitamiseks on kõige parem juukseid pesta jaheda veega. Kui sa pesid alles eile juukseid, kuid täna näevad need jälle räpased välja, proovi vahelduseks kuivšampooni.

5. Pesed end kareda veega

Kas oled kunagi märganud, et su nahk ja juuksed tunduvad olevat erinevad siis, kui pesed end kodus ja siis, kui pesed end reisil või trennis käies? Põhjus on selles, et karedas vees on rohkem mineraale, mis võivad nahka ärritada (tekitavad vistrikke) ja soodustavad mustuse kogunemist juustesse. Kare vesi võib muuta näiteks juuksevärvi inetumaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles