Kas sidrunivee joomine aitab kaalu langetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Näitlejanna Gwyneth Paltrow ja veel mõned kuulsad naised joovad usinalt sooja vett sidruniga, kuna nad on veendunud, et see aitab kaalust alla võtta. Kas see on ka päriselt nii?

«Kuum vesi sidruniga ei aita iseenesest kaalu langetada,» selgitas toitumisekspert Alissa Rumsey. Aga kui sidrunivett juuakse mõne kaloririkkama joogi – näiteks magusa kohvi või mahla – asemel, siis saab keha vähem kaloreid ja tulemuseks on tõesti madalam kehakaal, kirjutab Women's Health Magazine.

Vee joomine, nii kuuma kui külma, sidruniga või ilma, mõjub hästi ka ainevahetusele. Vedeliku tarbimine kuulub õige toitumise juurde, kuna see on normaalse ainevahetuse jaoks väga tähtis. Rumsey ütles, et need, kes ei armasta vett juua, võivad veele maitset lisada sidruniga ega pea kartma, et see annaks rohkem kaloreid kui tavaline vesi.

Sidruniga vee joomine aitab vähendada ka puhitust, kuna see soodustab kuseeritust. Kui sul esineb puhitust aga pikema perioodi vältel, tasuks analüüsida, millest on see tingitud ja kuidas probleemi lahendada. Kas sa sööd liiga kiiresti? Jood gaseeritud jooke? Tarbid liiga palju soola?

Kui sul esineb kõrvetisi, siis ei tasuks sidrunivett liiga palju juua, kuna sidrun võib sisikonda veelgi rohkem ärritada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles