Kaheksa väärarvamust armukeste kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armukeseks või teiseks naiseks olemisel on kahtlemata halb maik juures. Tavaliselt arvatakse, et armukesed on manipuleerivad naisterahvad, kes on kõigeks valmis, et võõra naise meest omale saada. Filmid ja raamatud on muutnud neid justkui kurjategijateks, kes ei kahetse kunagi oma tegusid. Ent suurim probleem stereotüüpidega on see, et need ei vasta tõele.

Siinkohal tuleb mängu noor naine nimega Sarah J. Symonds. Symonds on nimelt väitnud, et tema on näiteks tuntud koka Gordon Ramsay endine armuke ja Symondsi eesmärgiks on ümber lükata armukeste kohta levivad stereotüübid, kirjutab YourTango.

Symonds tõi välja kaheksa kõige enam levinud väärarvamust armukeste kohta, mida ei tasuks tegelikult uskuda.

  • Armukesed on alati ilusamad ja nooremad kui abikaasad

Hollywoodi filmid tahavad panna meid uskuma, et armukesed on alati Cameron Diaze ja Kate Uptoni tüüpi naised, kuid see ei vasta tõele. Symonds sõnas, et kõige enam levinud stereotüüp ongi see, et armukesed on alati Barbie-nuku välimusega modellid, kuid tegelikult on nad tavalised naised, kes ei pruugi välimuse poolest üldse silma paista.

  • Armukesed on alati teatud «tüüpi» naised

Igast naisest võib saada armuke. Ei tasu uskuda, et osadel naistel on selleks mingid eeldused. Sa võid kontoris istuda naise kõrval, kes on suhtes abielumehega ja sul pole sellest aimugi.

  • Armukesi peetakse alati ülal

Olgem ausad, iga mees, kes on valmis kõrvalsuhtesse astuma, ei saa omale lubada seda, et peab kahte naist ülal. Symonds ütles, et mõnikord on hoopis armuke see, kel on palju raha ja kes toetab majanduslikult abielumeest.

  • Armukesed on kodulõhkujad

«Armukesed aitavad abielu koos hoida, kuna nad pakuvad mehele vabadust. Nad pakuvad kohta, kuhu mees saab alati minna ja nad on alati valmis mehe muresid kuulama. Tulemuseks on see, et mees läheb koju õnnelikuma abikaasa ja isana,» selgitas Symonds, kes on seda omal nahal kogenud. Tema sõnul saab teisest naisest sageli tugi, mis aitab mehe lagunevat abielu koos hoida. Tänu sellele peab mehe abielu veel mõnda aega vastu.

  • Armukesed saavad alati lõbutseda

Lisaks sellele, et armukesed aitavad abielu koos hoida, võtavad nad endi õlule sageli ka selle, mida mehe abikaasa ei taha. Teine naine on justkui abikaasa asendus, kui abikaasa on muutunud laisaks ega pööra oma suhtele enam tähelepanu. Ometi on abikaasad alati vihased, kui nad saavad mehe kõrvalsuhtest teada. «Mina arvan, et naised peaksid õppima armukesi ja nende rolli rohkem hindama,» sõnas Symonds.

  • Armukesed ei ole kindlasti armunud

Teiseks naiseks olemine pole alati lust ja lillepidu. On väga valus olla suhtes inimesega, kellega sa ei saa jagada tähtpäevi, erilisi sündmusi või puhkust. Kuigi ka abikaasa saab haiget, teeb kõrvalsuhtes olemine liiga ka armukesele.

  • Armukesed on halvad inimesed või «lipakad»

Lihtne on arvata, et armukesed on südametud naised, kuid see ei vasta tõele. Alati ei saa valida, kellesse sa armud ja kui sinu südame on võitnud inimene, kes on juba abielus, ei näita see, et sina oleksid kohutavalt halb inimene. Pealegi pole kõrvalsuhte sünnis süüdi ainult teine naine, ka mees on osaliselt selles süüdi.

  • Armukesed ei mõista, kui palju segadust nad tekitavad

Symonds ütles, et ka armukesed peaksid olema ettevaatlikud: kui mees on suuteline oma naist petma, siis kuidas saab armuke olla kindel, et mees ei peta teda? Tõeline mees ei manipuleeriks kahe naisega, ta võtaks end kokku ja valiks neist ühe, kellele truu olla. See näitab, et petjad on sisimas argpüksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles