Kuus tunnusjoont, mis iseloomustavad edukaid naisi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuringu järgi on naisjuhtidel paljud sarnaseid omadusi, kaasa arvatud oskus tervislikult toime tulla ärevusega. Eksperdid on sellega nõus: keegi ei taha närvilist ülemust, pigem eelistatakse rahulikku ja kindlakäelist ülemust.

Teadlased on kindlaks teinud, et «stressitaluvus» – oskus end keerulises olukorras mugavalt tunda (või jätta selline mulje) – on edukate naiste üks kõige tähtsamaid omadusi, kirjutab Telegraph.co.uk. Järgnevalt on välja toodud kuus tunnusjoont, mis iseloomustavad edukaid naisi.

  • Enesekindlus

Kui soovid kindlaks teha, kas ka sinul on eeldusi edukaks naiseks saada, küsi endalt, kas oled teistega suheldes otsekohene ja järjekindel? Kas suudad oma sõna maksma panna või lased teistel endast «üle sõita»? Selleks, et olla edukas, pead olema võimeline oma mõtet enesekindlalt edasi andma ilma emotsionaalseks muutumata.

  • Agressiivsus

Seda sõna kasutatakse sageli negatiivses võtmes, et kirjeldada ärinaisi, ometi on see edu tagamiseks äärmiselt oluline tunnusjoon. Agressiivsus ei tähenda seda, et ülemus karjub alluvate peale ja ükski tema alluvuses töötav inimene ei julge oma arvamust avaldada; see tähendab seda, et ta on piisavalt jõuline, et lükata projekte käima. See ei viita füüsilisele agressiivsusele, vaid pigem vaimsele.

  • Empaatia

Hea juht oskab teisi kuulata ja mõistab nende tundeid. Me kõik oleme inimesed, meil on omad nõrkused, hirmud ja arvamused. Meil on omad mured ja probleemid, millest tasuks rääkida ja millesse tuleks suhtuda mõistvalt. Edukas naine erineb teistest selle poolest, et ta on mõistev ega lase emotsioonidel end kursilt kõrvale juhtida.

  • Tugev isiksus

Edukas naine on enesekindel ja teab, et ta suudab raskustest üle saada. Ära aja seda segi ülbusega. Oma tugevuste tundmine ja nende näitamine ei tee kedagi veel ülbeks.

  • Energia

Selleks, et olla tööl entusiastlik ja juhtida alluvate meeskonda, peab iga naisjuht oma kehale «kütust» andma: tuleb õigesti toituda, trenni teha, aeg-ajalt massaažis lõõgastuda ja piisavalt puhata. On äärmiselt oluline, et ülemus oskaks ka puhata, vastasel juhul pole ta suuteline teisi juhtima, kuna tal pole selleks energiat.

  • Stressitaluvus

Mõnikord on stressiga kergem toime tulla, mõnikord jällegi raskem. Igal inimesel on omad meetodid, kuidas stressi taluda. Ent üks olulisemaid asju on kindlaks teha, mis sulle üldse stressi tekitab, kuna siis on lihtsam stressiallikat kas vältida või end selleks ette valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles