Kümme nippi, kuidas oma garderoobi värskendada raha kulutamata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uute rõivaste valimine ja ostmine on kahtlemata paljude naiste meelistegevus. Ent tegelikult pole oma välimuse uuendamiseks alati tarvis poodi tõtata, pigem võiks oma garderoobis natuke ringi vaadata.

Kuigi riidekapi või garderoobi koristamine võib olla aeganõudev töö, pole see vähem lõbus kui poes rõivaste valimine. Huff Post pani kirja kümme nippi, kuidas iga naine saaks oma garderoobi värskendada ilma raha kulutamata.

10. Varu aega. Varu mõnel õhtul või nädalavahetusel paar tundi aega, et oma garderoobi koristada. Kasvõi paarikümnest minutist nädalas on abi. 

9. Leia inspiratsiooni. Alusta koristamist ideede otsimisega. Kõige parem on inspiratsiooni leidmiseks analüüsida iseennast ja oma stiili. See aitab garderoobi uue pilguga näha ning leida mooduseid, kuidas oma rõivaid uuel moel kanda. Vali näiteks üks rõivaese ja esita endale väljakutse moodustada selle rõivaesemega võimalikult palju erinevaid komplekte. Inspiratsiooni võid otsida ka moeajakirjadest, Instagramist või Pinterestist.

8. Hoia rõivastel silm peal. Kandes erinevaid rõivaid võiksid endast näiteks pilti teha või kirjutada märkmikusse üles, mis sul parajasti seljas on. Kui hoiad silma peal, milliseid rõivaid sa kannad, siis on lihtsam ka uusi komplekte kokku panna. 

7. Ole loominguline. Vanade asjade uuel moel kandmine on väga lihtne, kui oled võimeline väljaspool piire mõtlema. Laota voodile rõivad, mis võiksid sinu arvates kokku sobida. Suhtu trendidesse loominguliselt ja kanna trendikaid rõivaid teisiti, kui ajakirjad või moeloojad on välja pakkunud. Ära karda eksida. Veidike ebatäiuslik rõivastus võib tegelikult väga stiilse mulje jätta.

6. Mängi erinevate esemetega. Üks hea viis, kuidas oma välimust stiilsemaks muuta, on erinevate rõivaesemetega mängimine. Sobita kokku erinevaid materjale, lõikeid ja mustreid.

5. Mõtle moepiiridest väljaspool. Moeinspiratsiooni võib laialdaselt leida igalt poolt mujalt, kui moelavadelt. Mängi ideedega, mis sind ümbritsevad: ainulaadsed värvikombinatsioonid, mida leiad loodusest; tekstuuride ja materjalide jaoks võib inspiratsiooni leida sisekujundusest.

4. Mängi värvidega. Värvid võivad rõivaid stiilsemaks muuta, seega eksperimenteeri julgelt. Proovi ebatavalisi värvikombinatsioone, näiteks sobita kokku pruun ja sinakasroheline; heleroosa ja meresinine. 

3. Pööra rohkem tähelepanu aksessuaaridele. Sallid, ehted, kingad, käekotid ja muud aksessuaarid muudavad ka kõige igavama riietuse silmapaistvaks. Kasuta salli vöö asemel, seo sall käekoti külge või laota üksteise peale palju erinevaid ehteid.

2. Taaskasuta. Vanadele rõivastele saab uue hingamise anda, kui neid veidike ümber teha. Lõika näiteks pikad teksased lühikeseks, õmble pluusidele värvikirevad nööbid või tee kleidist stiilne seelik. See on üsna lihtne, loominguline ja odav viis, kuidas vanu rõivaid stiilsemaks muuta.

1. Lõbutse! Paljud inimesed võtavad stiili ja moodi liiga tõsiselt, valides oma rõivaid piinliku täpsusega ja veendudes, et kõik asjad sobiksid ideaalselt kokku. Tegelikult on mood kõige toredam ja mõjuvam siis, kui sellesse suhtuda muretult. Ära karda vigu teha, iga sinu poolt kokku pandud komplekt pole kindlasti ülistiilne. Aga julge vähemalt proovida!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles