Trendikompass: teksarõivaste renessanss

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stilist ja kostüümidisainer Bea Akerlund näitab, kuidas teksat kanda.
Stilist ja kostüümidisainer Bea Akerlund näitab, kuidas teksat kanda. Foto: BEATRICE LUNDBORG / DN / TT/DN/Scanpix

Nüüdseks näivad meie moehaavad milleeniumi teksavaimustusest paranenud olevat ja denim on tagasi meie riidekappidesse hiilinud. Seda, kas teksariide taassünd meile ka kümne aasta pärast lahedana tundub, on raske ennustada, kirjutab Ooolala moeblogi.

Teksapükstest on saanud ilmselt maailma kõige populaarsem riietusese, mida armastavad nii naised kui ka mehed. Läinud sajandi 50ndatel olid teksapüksid eelkõige tööriieteks, kuid said kiirest noorte seas populaarseks. Massimoodi jõudsid teksapüksid 70ndatel.

Moeajaloos on nähtud erinevaid trende, kus teksariie pearolli kannab. Nii mõnigi neist on olnud päris kole. Näiteks uue aastatuhande algus sisaldas endas ohtralt halba maitset.

Küsida võiks, kus olid meie silmad ja peeglid ja miks me seda lahedaks pidasime. Kuid ilmselgelt oli silmade avanedes trauma nii pikaajaline, et stiilipolitsei vedas moekatakombidesse kõik, kes edaspidi söandasid kanda mõnd teksariidest eset, välja arvatud teksapüksid.

Langevast riidest lihtsalõikeline teksakleit on mitmekülgsem kui esialgsel vaatlusel arvata võiks. Täisnahast saabaste ja kotiga mõjub teksakleit elegantselt, kuid pole ülepingutatud. Ketside ja riidest märsiga on kandja rõõmsameelne, nooruslik ja pisut hooletu. Kuid šikkide kingadega ja kotiga kombineerituna sünnib sellise kleidiga ka peole minna.

Teksatagi pole enam sugugi ainult keskealise torumehe lemmikriietus. Ka siinkohal on võimalik üht tagi väga mitmekülgselt kanda. Seksika minikleidi ja motosaabastega passib pubides ja klubides aega veeta. Lopsakas maksikleit ja kõrge kontsaga saapad mõjuvad pisut ülevoolavalt ning külluslikult. Vallatu kleidikese ja sooja kampsuniga oled tütarlapselikult ülemeelik.

Traksipüksid on pigem «edasijõudnute» pärusmaa, sest nende välja kandmine on väljakutse omaette. Kuid neidki on võimalik erinevalt stiliseerida. Ühtpidi saab see olla minimalist ja lihtne, kuid teisipidi ka ülimalt vallatlev ja huumorimeelega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles