Mis on «telefoniakne» ja kuidas seda vältida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nüüd, kui paljud kõnnivad ringi telefon kõrva külge «kleebitud», on tekkinud uus nahaprobleem, millega veel 20 aastat tagasi keegi kokku ei puutunud. 

Telefoni pinnal on suur hulk baktereid. Mõtle veidi, kui palju sa puudutad päeva jooksul pesemata kätega oma telefoni, tuletab You Beauty meelde.

Kõne ajal kanduvad bakterid telefonilt kenasti sinu näonahale. Nutitelefone puudutatakse veel eriti tihti ja kuna nende pind on varasemast suurem, puutub ka suurem nahapind bakteritega kokku. Selle tagajärjel võib akne hoogsalt vohama hakata ja näonahk muutub põletikuliseks.

Õnneks on seda lihtne ära hoida mõne väikese nipiga. Kui sa pead väga tihti helistama, võiksid kasutada selleks kuularit või valjuhääldit, et täielikult välistada telefoni asetamist näo vastu.

Teiseks tuleks oma telefoni iga päev puhastada mikrofiiberlapiga. Seda eriti siis, kui sul juba on vistrikud. Pühi oma telefoni ka siis, kui see ei tundu üldse must – ega bakterid pole silmale näha.

Mõnikord pole puhastamisest kasu, kui kõnelejal on kombeks suruda telefoni vastu nägu. Rasunäärmetele surumine mõjub stimuleerivalt ja selle tulemusena toodavad need veelgi rohkem rasu, mis viib vistrikke tekkeni.

Ära unusta ka oma nägu puhastada aknevastaste vahenditega, mis sisaldavad salitsüülhapet või bensoüülperoksiidi. Pestes keskendu põskedele ja lõuale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles