Rõivaesemed, mille võiks kiiremas korras kapist välja visata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sina tead, millised rõivaesemed võiks naine oma riidekapist muretult välja visata?

Genius Beauty pani mõned neist kirja. Vaata oma riidekappi ja mõtle hoolikalt, kas peaksid oma rõivad kriitilise pilguga üle vaatama või mitte.

Push-up-rinnahoidja

Push-up-rinnahoidja on väikeste rindadega naiste suur lemmik, kuid seda ei tohiks kogu aeg kanda. Nimelt on eksperdid arvamusel, et sellist rinnahoidjat ei tohiks päevas kanda üle kaheksa tunni. Push-up-rinnahoidja võib välimust atraktiivsemaks muuta, aga samas avaldab see rindadele survet ja võib aja jooksul tekitada tõsiseid terviseprobleeme.

Stringid

Kuigi paljud arvavad, et sellised napid aluspüksid on veetlevad, ei tasuks neid kanda. Nimelt soodustab stringide kandmine bakterite levikut pärakust tuppe, mis võib põhjustada põletikku. Samuti võib peenike püksikute riba tekitada kannikate vahel ebameeldivat hõõrdumist.

Kitsad teksased, püksid või lühikesed püksid

Pidevalt kitsaste pükste kandmine võib põhjustada viljatusprobleeme: bakterid kasvavad kõige paremini soojas ja niiskes keskkonnas ning kitsad rõivad soodustavad seda. Kitsaste pükste tõttu võib naiste privaatpiirkonnas esineda tõsiseid probleeme.

Lühike seelik

See on eriti tõene külmal perioodil, mil naiste bikiinipiirkond võib külma saada. Pealegi kipub keha väga edukalt koguma rasva nendesse piirkondadesse, mis peavad pidevalt külma käes olema. Seega võib väita, et miniseelikut kandes suureneb võimalus, et naise reitele tekib inetu tselluliit.

Liiga kõrged kingad

Pole mingi saladus, et naistele meeldivad kõrgete kontsadega kingad, kahjuks ei oska paljud naised kõrgete kingadega aga käia. Tänaval on sageli näha noori ja trendikaid fashionista’sid, kes õõtsuvad kõrgetel kontsadel ja kellele tahaks abivalmilt kepi ulatada, et neil oleks lihtsam liikuda. Tegelikult on asi enamas kui vaid inetus vaatepildis: pidevalt kõrgete kingadega käimine mõjub selgroole ja jalgadele halvasti.

Stanfordi ülikooli teadlased tegid kindlaks, et iga kord, kui naine kannab kõrgeid kingi, avaldab see survet tema liigestele. Tulemuseks on see, et ajapikku kujuneb tal välja osteoartriit – liigeshaigus, mis on rohkem levinud just naiste seas. Kõrged kingad on eriti ohtlikud ülekaalulistele naistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles