Talvine tüütus: kuivad ja lõhenenud huuled

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Huulenahk on väga õhuke ja seepärast muutub see ka nii kergesti kuivaks. Talvel on suu kuiva ja külma õhu käes täiesti kaitsetu ja vajab pisut hella hoolitsust.

Väldi tugeva lõhna, mentooli ja E-vitamiini lisandiga huulepalsameid. Koostisained, mis annavad huulepalsamile isuäratava lõhna, võivad huuli tegelikult kuivatada. Ja kuigi E-vitamiin on enamasti rahustav, võib ka see huulenahka ärritada. Selle asemel eelista palsamit, milles on kas shea-võid või naturaalset päevalilleõli. Üldiselt on hea meeles pidada, et mida vähem koostisosi, seda parem, soovitab Goodhousekeeping.

Koori kord nädalas. Tõepoolest, ka huuled vajavad koorimist. Õnneks pole selleks vaja kallist kosmeetikatoodet. Sega tavalise vaseliini sisse pisut söögisoodat või suhkrut ja umbes teelusikatäis vett. Hõõru segu õrnalt näpu või pehme hambaharjaga huultele. See aitab surnud naharakkudest lahti saada ja valmistab huuled niisutamiseks ette. Kindlasti ei tohiks unustada enne käsi pesta, sest näppudel võib olla ohtralt kahjulikke baktereid. Koorimisega ei tohi ka liialdada, muidu teed olukorra hullemaks.

Niisuta koduõhku ja keera kütet vähemaks. Keskküte kuivatab nahka kogu kerel ja teeb talvise nahahoolduse väga tülikaks. Abi võib olla õhuniisutajast, aga oluline on ka mitte üle kütta. Talveõhk on isegi kuivatav, aga palavus võtab su huultest viimsegi niiskuse.

Joo vett! On ilmselge, et terved, pringid ja sileda nahaga huuled vajavad palju vett. Ära unusta piisavalt juua.

Ära limpsi huuli, ära näri huulenahka. Kergesti võib tekkida kiusatus narmendavast naharibast sikutada ja huulte sülje abil niisutamine tundub samuti loomulik. Seda tehes riskid aga oma huulte tervisega ja võid olukorra palju hullemaks teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles