Mis on primer ehk meigialuskreem ja milleks on seda vaja?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole vahet, kas eelistad end iga päev põhjalikult meikida või meeldib sulle rohkem õrn meik BB-kreemi ja heleda huuleläikega, meigialuskreem on igatahes väärtuslik toode, mis aitab vähendada läiget ja loob jumestuskreemile sujuva aluse.

Ometi ei kasuta paljud naised meigialuskreemi, kuna nende arvates pole seda tarvis, nad pole kindlad, kuidas meigialuskreemi kasutada või leiavad, et see pole mõistlik ost. Kuid primeri ehk meigialuskreemi kasutamine kindlustab, et meik püsib kauem peal, kirjutab Huff Post.

Primer ehk meigialuskreem loob meigile hea aluse, tänu millele on meiki parem peale kanda ja see püsib kauem. Meigialuskreemi on saadaval nii kreemi, geeli kui ka puudrina. Kui niisutav kreem muudab naha pehmemaks, siis kuulsuste meigikunstnik Stephen Dimmick sõnas, et meigialuskreem valmistab naha ette toonitud niisutaja või jumestuskreemi jaoks. Jumestuskreem nimelt kinnitub meigialuskreemi külge ja tänu sellele püsib meik kogu päeva vältel.

Meigikunstnik Joanna Schlip lisas, et meigialuskreem võib aidata siluda peeneid joonekesi, kortse ja täita suuri inetuid poore. Kui soovid leida meigialuskreemi, mis aitaks varjata rosaatsead või põletikulisi vistrikke, otsi neid, mis oleks kergelt roheka tooniga, kuna need aitavad kõige paremini varjata punetust.

On olemas ka selliseid meigialuskreeme, mis on mõeldud konkreetselt silmadele, et silmalaud ei muutuks liiga rasuseks. Kui su silmalaud kipuvad päeva lõpuks minema väga rasuseks, kasuta matti silmadele mõeldud meigialuskreemi.

Meigialuskreemi on nahale hea kanda sõrmede abil, kuna sõrmeotstega saab kreemi korralikult naha sisse masseerida. Schlip ütles, et kui kanda meigialuskreemi piirkonnale, mis on suurem kui üks sent, siis võiks seda teha sõrmede abil. Väiksemate alade puhul võiks kasutada pintslit. Dimmick lisas, et sõrmede abil kreemi nahale kandmine stimuleerib naha all olevat vereringet.

Primer on hea abimees ka siis, kui pead minema ekstreemse kliimaga kohta. Schlip ütles, et meigialuskreem on eriti tõhus toode neile, kes elavad, külastavad või plaanivad reisida kohtadesse, kus on väga kuum ja niiske või külm ja kuiv õhk. Ent Dimmicki sõnul võiks kasutada primerit terve aasta vältel, hoolimata ilmastikutingimustest.

Meigialuskreemi võib kasutada ka täiesti iseseisvalt. Kui soovid, et meik oleks värske ja ilus, võid kasutada ainult meigialuskreemi. Meigialuskreemi võib kasutada silmalaugudel näiteks lauvärvi asemel või seda võib kasutada ka heledama jumestuskreemina.

Kui kardad, et sul võib meigialuskreemi vastu tekkida allergia, ära kanna seda kohe tervele näole, vaid katseta kreemi kõigepealt mõnel väiksemal alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles